2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb XVII.kerület

Robotvilág az Örsön

Február utolsó hétvégéjén minden a robotokról szólt az Örs vezér terei Árkádban. Február 21. és 24. között ugyanis robotikakiállítás volt a bevásárlóközpontban. A rendezvényen bárki megismerkedhetett Pepperrel, az első humanoid robottal, de robotszépség- és táncversenyt is rendeztek.

R2-D2 sosem megy ki a divatból (Fotó: Máté Krisztián)

Aki a múlt hét második felében betévedt az Árkádba, bepillantást nyerhetett a talán nem is olyan távoli jövőbe. A robotok észrevétlenül egyre több terhet vesznek le rólunk a háztartásban, és segítik életünket. A bevásárlóközpontban olyan különleges figurák is feltűntek, mint Pepper, az első humanoid robot. „Ő” társaival már több szállodában, repülőtéren és üzletben segíti az ott dolgozók munkáját világszerte. Most egy kérdezz-felelek játékra is bárki kihívhatta.


Pepper új barátokat szerzett (Fotó: Máté Krisztián)

A kezünk a virtuális térbe került (Fotó: Máté Krisztián)

Aki mélyebben is bele kívánta ásni magát az Asimov vagy Clarke által csak elképzelt robotvilágba, a Robotépítők Magyarországi Egyesületének tanfolyamán megismerkedhetett a robotok megalkotásának folyamatával, az összeszereléstől kezdve egészen a programozásig. A legtöbben talán mégis a robotok tánc- és szépségversenyére voltak kíváncsiak.

Talán nem ébred öntudatra (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.