EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb XVII.kerület

Robotvilág az Örsön

Február utolsó hétvégéjén minden a robotokról szólt az Örs vezér terei Árkádban. Február 21. és 24. között ugyanis robotikakiállítás volt a bevásárlóközpontban. A rendezvényen bárki megismerkedhetett Pepperrel, az első humanoid robottal, de robotszépség- és táncversenyt is rendeztek.

R2-D2 sosem megy ki a divatból (Fotó: Máté Krisztián)

Aki a múlt hét második felében betévedt az Árkádba, bepillantást nyerhetett a talán nem is olyan távoli jövőbe. A robotok észrevétlenül egyre több terhet vesznek le rólunk a háztartásban, és segítik életünket. A bevásárlóközpontban olyan különleges figurák is feltűntek, mint Pepper, az első humanoid robot. „Ő” társaival már több szállodában, repülőtéren és üzletben segíti az ott dolgozók munkáját világszerte. Most egy kérdezz-felelek játékra is bárki kihívhatta.


Pepper új barátokat szerzett (Fotó: Máté Krisztián)

A kezünk a virtuális térbe került (Fotó: Máté Krisztián)

Aki mélyebben is bele kívánta ásni magát az Asimov vagy Clarke által csak elképzelt robotvilágba, a Robotépítők Magyarországi Egyesületének tanfolyamán megismerkedhetett a robotok megalkotásának folyamatával, az összeszereléstől kezdve egészen a programozásig. A legtöbben talán mégis a robotok tánc- és szépségversenyére voltak kíváncsiak.

Talán nem ébred öntudatra (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.