2020. január 29., szerda
Adél

Program

Romantikus filmek Valentin-napra

Nincs is annál jobb Valentin-napi program, mint otthon megnézni egy romantikus filmet kettesben. A Lokál most ehhez nyújt némi segítséget, összegyűjtöttünk 5+1 alkalomhoz illő művet, készítsétek a zsepiket!

Valentin nap
Kezdjük is egy nagy klasszikussal, ami bemutatja, hogy a szerelem milyen sokféle lehet. A sok szálon futó történetből kiderül, hogy mindenki máshol, máshogy, és mással találja meg a boldogságot, de a végeredmény mindig ugyanaz. Ráadásul hollywoodi színészek tömkelege játszik a filmben, ott van például Jessica Biel, Jessica Alba és Anne Hathaway, míg a fiúk táborát Jamie Foxx, Bradley Cooper és Ashton Kutcher erősíti. Ezzel a filmmel bizony nem lehet mellé lőni!


Amelie csodálatos élete
Ha szeretitek a rétegfilmeket, és nincs ellenetekre, hogy a történet nem pörög ezerrel, ez a francia alkotás szuper választás lehet nektek. A sztori egyszerre kedves, szívfacsaró és elgondolkodtató. Főszerepben Audrey Tautout láthatjuk, aki a film bemutatása után lett hazája egyik legkeresettebb színésznője. Amelie szerelmét pedig a magyar származású Mathieu Kassovitz alakítja, így már csak miatta sem érdemes kihagyni a filmet. Ha tetszett, akkor pedig egyszer mindenképp látogassatok el Párizsba a mű ikonikus helyszíneire.

Szerelmünk lapjai
Ha szeretnétek visszarepülni az időbe, akkor mindenképp a Szerelmünk lapjait kell megnéznetek. Ehhez az alkotáshoz valóban kell a százas zsepi, ezt tartják ugyanis minden idők legromantikusabb filmjének. A történet mesébe illő, ahol egy szegény munkásfiú, Noah (Ryan Gosling) beleszeret egy gazdag lányba, Allie-be (Rachel McAdams). Történetük, –persze ahogy az lenni szokott – egy kicsit sem alakul egyszerűen, számos megpróbáltatáson és akadályon kell keresztül menniük, hogy végül egymáséi lehessenek.


Csillagainkban van a hiba
Noha a film két tinédzserről szól, az idősebb korosztály számára is nagyon tanulságos lehet.  A Csillagainkban van a hiba nem egy szokványos, idilli környezetben játszódó szerelmi történet, hiszen a főszereplők, Hazel és Gus a súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában ismerkednek meg. A film kegyetlen őszinteséggel mutatja be a két tini problémáit, miközben azok szép lassan egymásba szeretnek. A sztori szélsőséges, hol nevetni, hol sírni fogsz. Éppen ezért semmiképp nem érdemes egyedül megnézni, ha most épp szingli vagy, akkor is hívj át inkább egy barátnőt, és készítsetek egy nagy adag popcornt is.

Csak a szerelem számít
Ha a párod ki nem állhatja a romantikus filmeket, jó ötlet lehet azzal rávenni, hogy Pierce Brosnan alias James Bond játszik benne. Ettől talán nem tűnik majd neki olyan nyálasnak, és hamar megjön hozzá a kedve. Jó végre más szerepben is látni a színészt, és egyébként ez is szuperül áll neki. A film szépen ábrázolja, hogy a szerelem nem csak a fiataloké, az idősebbeknek ugyanúgy, hanem még inkább szükségük van egy megértő és megbízható társra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mentes gasztrofesztivál Budapesten

    Mentes gasztrofesztivál Budapesten

    Február végén újra a bűntudat nélkül fogyasztható fogásoké a főszerep: a tavalyi siker után visszatér a MentesFeszt, ahol a vega burgertől a mentes gofrin át egészen a tücsöklisztig minden különlegességet kipróbálhatunk, és a számos előadó közt Mosolyka is főzni tanít bennünket.

  • Szimfonikus szuperkoncert

    Szimfonikus szuperkoncert

    Negyvenhét éve annak, hogy Adamis Anna és Presser Gábor megalkották a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című halhatatlan musicalt, melynek dalait a mai napig ismeri szinte mindenki országhatáron belül és kívül egyaránt.