EUR: 334,13 Ft
CHF: 304,62 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Belföld

Sargentini már a magyar nagykövettel sem hajlandó szóba állni

Nem szokatlan dolog ez, már meg sem lepődünk. Ugyanis mint arról korábban beszámoltunk, néhány héttel ezelőtt az ECHO TV-t zavarta el amszterdami előadásáról úgy, hogy a csatorna szabályos regisztrációval rendelkezett. Sargentini olyan hisztit csapott, hogy a tévések előtt nem volt hajlandó megtartani a magyar jogállamiságról szóló előadását. Érdekes dolog ez, hiszen a holland politikus miközben folyton azt hangoztatja, mennyire aggódik a magyar nyilvánosságért, a jobboldali sajtómunkásokkal nem hajlandó szóba állni. Sőt, úgy néz ki, már a magyar nagykövettel sem.

A szélsőbaloldali EP-képviselő előadásán egyébként jelen volt a hágai magyar nagykövet, dr. Kocsis András is – írja az Origo. A Magyarország érdekeit Hollandiában képviselő diplomata – az előadás más résztvevőihez hasonlóan – hozzászólásokat fogalmazott meg, és kérdéseket kívánt feltenni Sargentininek, a holland politikus azonban nem reagált a nagykövet egyetlenegy felvetésére sem.


A hazánkat elítélő Soros-Sargentini jelentés összeállítója nyíltan közölte, hogy ő bizony nem áll szóba a magyar kormány képviselőivel, így dr. Kocsis András nagykövettel sem volt hajlandó párbeszédet folytatni.

Az Origo megkereste a téma kapcsán dr. Kocsis Andrást, aki a következő választ küldte a lapnak:


/Forrás: Facebook

„Először is felháborítónak tartom, hogy a bevándorláspárti brüsszeli politikusok kampányarcaként Sargentini végigturnézza fél Európát, hogy Magyarországot és a magyar embereket támadja.

Előadásokat hirdet Magyarországról, az amszterdami előadása is tele volt hazugságokkal, persze ahogy hallottam, a magyar sajtót nem engedte be, egyedüli magyarként, a közönség soraiból hallgattam végig a hazugságokat.

A szokásos hazugságokat és csúsztatásokat ismételte Magyarországgal kapcsolatban, amelyeket a magyar ellenzéktől és a Soros-hálózattól is nap mint nap hallunk.

Hozzászólásomban arra hívtam fel a figyelmét, hogy az előadása tele van hazugságokkal, és ha a Sargentini-jelentésről és jogállamiságról beszél, mondja el azt is, hogy az EP bevándorláspárti többsége az EP saját szabályait megszegve fogadta el ezt a jelentést.

Erre neki az volt a válasza, hogy kivetített egy Védjük meg Magyarországot! plakátot, amin ő is látható, és közölte, hogy ő nem áll szóba a magyar kormány képviselőivel, így velem sem hajlandó párbeszédet folytatni.

A saját közönségével persze mindenben egyetértett, a »jogállamiságról« és az »európai értékekről« beszélt, de valójában azért támadja Magyarországot, mert a magyar emberek nemet mondtak a bevándorlásra és a betelepítési kvótára.

Nem gondolom, hogy a holland-magyar kapcsolatokat mindez érdemben befolyásolná, Hollandiában nagyon sokan nem értenek egyet Sargentini asszony tevékenységével.”

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek