2020. augusztus 15., szombat
Mária

Külföld

Sargentini menekül az Origo stábja elől – Videó!

Nem ez az első eset, hogy a zöldpárti politikus lábbal tiporja a sajtószabadságot. Mint arról már korábban beszámoltunk, Sargentini kidobatta az ECHO TV-t a magyar jogállamiságról tartott előadásáról, most pedig az Origo kérdései elől menekült látványosan.

Judith Sargentinit, Soros György legfőbb európai parlamenti szövetségesét az Origo arról szerette volna megkérdezni, mit gondol a nyíltan antiszemita Jobbik és a baloldal összefogásáról. A zöldpárti politikus ahelyett, hogy válaszolt volna a kérdésünkre, eltakarta munkatársunk kameráját, és hangosan kiabált, hogy nem kértünk tőle engedélyt, hogy kérdezzünk – írja a lap.


Az Origo beszámolója szerint Sargentini viselkedése azért is furcsa, mivel pont ő szokta Magyarországot azzal vádolni, hogy nem érvényesül hazánkban a szólás és sajtószabadság, miközben egy egyszerű kérdésre nem hajlandó válaszolni. Stábunk egy sajtó számára kijelölt helyen kérdezte a zöldpárti képviselőt, de úgy látszik, számára a sajtószabadság addig tart, amíg számára kellemes médiumok, kellemes kérdéseket tesznek fel.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek