2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb Szombathely

Segítség az autósoknak

Új parkolók a Felsőőr utcában

Két helyen összesen 39 új parkolót alakítanak ki önkormányzati forrásból a Felsőőr utcában. A beruházás összesen 45 és fél millió forintba kerül.


Sátory Károly, a körzet képviselője, Puskás Tivadar polgármester és Illés Károly alpolgármester a helyszínen ismertette a beruházás részleteit Fotó: CSG

– Folyamatosan dolgozunk azon, hogy enyhítsük a parkolási gondokat Szombathelyen. A közelmúltban adtuk át a felújított parkolót a Király utcában, már épül a Derkovits-lakótelepen a Váci és Kodály utca közötti parkoló, és további 39 új pihenőhelyet alakítanak ki a Felsőőr utcában – mondta Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette: a tervezés során a szakemberek ügyelnek a zöldfelületek megóvására, a munkálatok miatt mindössze egy fát kénytelenek kivágni. Helyette azonban 16 újat telepítenek, és parkolónként csaknem 300 cserjét ültetnek el.

Megkezdődtek a munkálatok Fotó: CSG

A munkálatokkal hivatalosan július közepéig kell végezniük a szakembereknek, de várhatóan már korábban birtokba vehetik az autósok az új parkolókat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.