EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,52 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb XI.kerület

Semsei Rudolf: Az asztalnál nincs helye az okostelefonnak

A Vak Varjú Buda elsőként csatlakozott a hazai éttermek közül a #kikapcs kampányhoz. Azok a családok, amelyek asztalt foglalnak február 17-ig, és vállalják, hogy a mobiltelefonjaikat egy erre az alkalomra készített fadobozba elteszik az ott tartózkodásuk idejére, ingyen kapják a menüt a 14 éven aluli gyermekeik számára.

A Vak Varjú Buda nem véletlenül családias hangulatú kulináris és közösségi hely, hiszen tulajdonosa, Semsei Rudolf egy nagycsaládos szülő, négy gyermek édesapja.


– Nálunk otthon a vacsora szent és sérthetetlen. Törekszünk arra, hogy ilyenkor mindig együtt legyen a család, és egy-másfél órát valóban asztalközösségben töltsünk, csak egymással foglalkozzunk, itt nincs helye az okostelefonnak. Semsei Rudolf hozzátette, ezért is örült ennek a kezdeményezésnek, és nagyon szeretné, hogy még ha valaki nem is megy el hozzájuk ebédelni vagy vacsorázni, de egy picit elgondolkodna rajta: mi lenne, ha az étkezésekkor otthon is eltűnnének a telefonok az asztalról.

A nagycsaládos apuka ma a budai és a pesti Vak Varjú éttermek tulajdonosa, a Budapest Party Service ügyvezető igazgatója. Újbudán nőtt fel, a Váli Utcai Általános Iskolába járt, családjával most is a Gellérthegyen lakik.


– Amikor az iskolában oroszórán el kellett mondani, hogy mi akarok lenni, én azt feleltem, hogy szállodaigazgató. Az ugyan nem lettem, de ebbe az irányba orientálódtam. A vendéglátóipari főiskola után először rendezvényekkel foglalkoztam, a Budapest Party Service fő tevékenysége most is a rendezvények és a vendéglátás – tudtuk meg a sikeres nagycsaládos vállalkozótól.

– A munkámban nagy támaszom a feleségem. Tudja, hogy szenvedélyesen szeretem, amit csinálok, és elnézi, ha esetleg később érek haza. Szeretek a kollégáimmal dolgozni, csapatjátékosként hiszek a gazdaszemléletben, hogy tulajdonosként jelen kell lenni, részt kell venni a vállalkozásunk életében. Semsei Rudolf hangsúlyozta, az éttermei esetében sem egy üzletláncról van szó, csapatával azon dolgozik, hogy mindenkinek legyen egy Vak Varjú étterme, ahol szeretettel várják, és igazán törzsvendégnek érzi magát.

Vak Varjúk Budapesten

Vak Varjú Buda, Vak Varjú a Paulay Ede utcában, Vak Varjú RaM Colosseum, Vak Varjú és Csónakház Pesterzsébeten, Vak Varjú szezonális bisztró a Kopaszi-gáton, Víg Varjú a Vigadóban, VakEgér Tőzsdekocsma a belvárosban – a fiatalok igényes szórakozásához – belépés 21 év felett, a nagyi 100. szülinapjára illő öltözékben, Fasírt Kitchen street food hely, Bodza Bistro önkiszolgáló étterem, Zuglóban a Mák Virág a TV2-székházban, Bazár Eclectica a Várkert Bazárban.

Kapcsolódó Cikkek