EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,52 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Békéscsaba

Sikeresen menetel a BRSE az európai sorozatokban is

Bár döcögősen indult a 2018–2019-es szezon a Békéscsabai Röplabda SE számára, egyre több pozitív hírt kapnak a sportág és az egyesület rajongói. Az európai és a hazai sorozatokban is rendre eredményesen szerepelnek a lányok.

Legfrissebb hír, hogy bejutott a BRSE a Magyar Kupa döntőjébe, miután az elődöntő visszavágóján könnyedén, 3:0-ra legyőzte a vendég Vasas Óbuda csapatát. Azon a napon az is eldőlt, hogy a címvédő Fatum Nyíregyháza lesz a csabai gárda ellenfele a Magyar Kupa döntőjében. A döntőt és a bronzmérkőzést február 17-én, az Érd Arénában rendezik majd.


Még ezelőtt azonban a CEV Kupában is jelentős forduló következik. Legutóbb a svájci Sm’Aesch Pfeffingen ellen játszottak a csabaiak, a 3:1-es visszavágó diadalt követően összesítésben 6:3 arányban jutottak tovább a CEV Kupa negyeddöntőjébe. Ezzel megismételve a 2017-es teljesítményét, amely az egyesület eddigi legjobb szereplése volt. Európa második számú kupasorozatának legjobb nyolc csapata között már nincsenek könnyű ellenfelek. Elég csak arra gondolni, hogy a tavalyi Bajnokok Ligája Final Four két szereplője (Galatasaray SK, Alba Blaj) is ott van a mezőnyben. A negyeddöntőt hazai pályán kezdi a Swietelsky-Békéscsaba, a mérkőzést 2019. február 7-én, 17.45-től rendezik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A visszavágó Franciaország délkeleti részén található Saint-Raphaëlben lesz, február 12–14 között.

A MEVZA-sorozatban a BRSE januári mérkőzése elmaradt. Akkor egy közleményben tájékoztatták a szurkolókat, hogy a Strabag Bratislava elleni mérkőzés nem kerül megrendezésre. A szlovák bajnokcsapat menedzsmentje korábban hivatalos levélben értesítette a MEVZA-versenybizottságot, valamint a csabai klubot is, hogy a csapatukat sújtó betegség- és sérüléshullám miatt a megfelelő mennyiségű hadra fogható játékos hiányában nem áll módjukban Békéscsabára utazni és lejátszani a mérkőzést. A találkozót így a szabályok értelmében 3:0 (75:0) arányban a BRSE nyerte.


Viszont a MEVZA Kupa szempontjából jelentős hírként érkezett a napokban, hogy a 2018-as év után ismét sikerült Magyarországra, azon belül pedig Békéscsabára hozni a Közép-európai Kupa négyesdöntő rendezési jogát. Az esemény időpontja 2019. március 9–10., a helyszín pedig a Békéscsabai Városi Sportcsarnok. Az érintett csapatok kiléte, az, hogy kikkel kell megmérkőznie a Swietelsky-Békéscsaba csapatának a címvédéshez, a következő hetek során derül ki, hiszen az alapszakaszból még néhány mérkőzés hátravan.

Kapcsolódó Cikkek