2019. november 13., szerda
Szilvia

Belföld

Sneider magyar SS-t alapított

Rendőrségi jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy Sneider „Roy” Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke neonáci hálózat megszervezésében gondolkodott a ’90-es években. Az általa alapított September Skins (SS) nevű szervezet célkitűzése a „zsidó- és cigánymentes, tiszta Magyarország” megteremtése volt – írta a Ripost.

A jelenlegi Jobbik-elnök neonáci múltjának újabb fejezetét ismertette a Ripost. Mint ismert, Sneider Tamás beceneve (Roy) után neveztek el egy „zsidó- és cigányverő” módszert (Roy-villámháború), amikor a szkinhedek motoron ülve, baseballütőkkel támadtak a kiszemeltre.


A lap felidézi, hogy a Sneider által vezetett egri szkinhedek rendszeresen jártak a Szépasszony-völgybe romákra „vadászni”. 1991. május 1-jén például Sneiderék cigány zenészekre támadtak, akiknek összetörték a hangszereit, egyikük hegedűjét pedig levizelték. A Ripost rendőrségi jegyzőkönyvekre hivatkozva azt írja: Sneider füttyjelére indult meg a roham, amelynek során az egyik szkinhed fejbe rúgott egy „zsidó külsejű” vendéglátóst, aki maradandó agykárosodást szenvedett. A szkinhedek a kiérkező rendőrökre is rátámadtak.

A Ripost szerint „Roy” ezután szervezte meg a September Skins (vagyis SS, hasonlóan a náci elitalakulathoz) nevű mozgalmat, amelynek célja az volt, hogy összefogja az országban működő neonáci csoportokat. Sneider nemcsak több észak-magyarországi város (Salgótarján, Tiszaújváros, Miskolc, Nyíregyháza) újnyilas szervezeteivel, hanem osztrák, német és szlovák neonácikkal is kapcsolatban állt.


Az egri „SS” hirdette meg a „Tiszta Magyarország, egy cigány- és zsidómentes magyar állam” programját, amelynek megteremtéséhez rendőrségi iratok szerint Sneider 1991 októberében Egerbe hívta az ország szkinhedjeit. A Sneider-féle SS tagjai egyenruhát, egyforma hátizsákot és baseballütőt is kaptak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek