EUR: 351,36 Ft
CHF: 329,98 Ft
2020. július 02., csütörtök
Ottó

Belföld

Sneiderék rendszeresen vertek romákat

Helyreigazítás:

Lapunk 2019.február 5-i számában „Sneiderék rendszeresen verték a romákat…”” címmel megjelent írásban
– valótlanul állítottuk, hogy Sneider Tamás egy mozgássérült embert bántalmazott – ezzel szemben való tény, hogy a ’90-es évek elején társtettesként részt vett egy roma származású ember bántalmazásában, megütötte őt s a földre eső ember ütlegelésében, rugdosásában többed magával vett részt s emiatt jogerősen elítélték aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés és garázdaság bűntette miatt, továbbá
– valótlanul állítottuk, hogy a cikkben utalt elítéltetésén túl rendszeresen vert romákat Sneider Tamás a ’90-es években, mert jogerős elítéltetésére más cselekmény miatt nem került sor, vele szemben vádat nem emeltek más cselekmény miatt, de jelen volt több olyan eseménynél a ’90-es években, mikor romákra támadtak.


Már a ’90-es években hazudozott büntetett szkinhedelőéletéről Sneider Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke. Hazugságairól akkor egy Heves megyei ügyész rántotta le a leplet. Mint megírtuk, legutóbb ugyanebben az ügyben az ATV stúdiójában kapták hazugságon a pártelnököt.

Újabb felháborító részletek láttak napvilágot Sneider Tamás Jobbik-elnök 1991-es büntetőügyéről, amikor szkinhedtársaival megvertek egy mozgássérült roma férfit. Az eljárás irataiból kiderült: a Sneider (vagyis „Roy”) által vezetett szkinhedbanda agyba-főbe vert egy mozgássérült roma férfit, amiért Sneidert nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.


Sneider Tamás hazudik a múltjáról és mindenkit perrel fenyeget…  Fotó: MTI

– Akkoriban a rendőrök nem merték leírni, hogy baseballütő, ezért a jelentésekben az esztergált fabot kifejezés szerepelt… A baseballütő Sneidernél volt – mondta az Echo TV-nek az ügyet jól ismerő korábbi biztonsági szakértő. Állítása szerint akkoriban a rendőrség bűnügyi felderítő szolgálatával, a katonai és polgári elhárítással együttműködve figyelte a Heves megyei szkinhedmozgalmak tevékenységét. Hozzátette, Sneider szkinhedbandájával rendszeresen járt portyázni Eger-szerte, hogy belekössenek roma emberekbe, és megverjék őket.

– Azzal a céllal mentek el a Szépasszony-völgybe, hogy kötekedjenek, cigányt verjenek. 1993. május 1-jére annyira komoly lett a helyzet, hogy le kellett hívni Budapestről a készenléti rendőrséget, akik két vízágyúval vonultak ki, komoly összecsapás volt a biztonsági erők és a szkinhedek között – emlékezett.

Sneider már akkor is igyekezett lemosni magáról szkinhedmúltját. Például egy évvel azután, hogy F. Béla összeveréséért elítélték, szemrebbenés nélkül hazudta a Heves Megyei Hírlap újságírójának, hogy ő sosem verekedett szkinhedként. Pechére a cikket olvasta dr. Horváth Nándor, a Heves Megyei Főügyészség ügyésze, és a hírlap hasábjain hivatalosan cáfolta „Roy” hazugságait.

Több rasszista hangfelvétel is nyilvánosságra került Sneiderről, az egyiken azt mondta valakiről, hogy „áttért a muzulmán hitre, hát szíve joga, sokkal jobb, mint ha zsidó hitre tért volna át”, a másikon pedig úgy fogalmazott: „jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Áder János a szlovén köztársasági elnököt fogadta

    Áder János a szlovén köztársasági elnököt fogadta

    Magyarország és Szlovénia a lakosságszámához viszonyítva a legjobban teljesítők közé tartozik az Európai Unióban a koronavírus-járvány kezelésében, mind a megbetegedések, mind az elhalálozások alacsony száma alapján – mondta Áder János köztársasági elnök csütörtökön Budapesten.

  • Ezek a koncertek és bulik várnak a siófoki Plázson

    Ezek a koncertek és bulik várnak a siófoki Plázson

    A Balaton legszebb, fehérhomokos strandján, a Plázs Siófokon egyelőre az Aréna és a kisebb helyszínek fogadják – limitált számban – a vendégeket, de a szervezők már július 18-tól szeptember közepéig összeállították a koncertek listáját is.