EUR: 333,83 Ft
CHF: 306,81 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Belföld

Sneiderék rendszeresen vertek romákat

Már a ’90-es években hazudozott büntetett szkinhedelőéletéről Sneider Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke. Hazugságairól akkor egy Heves megyei ügyész rántotta le a leplet. Mint megírtuk, legutóbb ugyanebben az ügyben az ATV stúdiójában kapták hazugságon a pártelnököt.

Újabb felháborító részletek láttak napvilágot Sneider Tamás Jobbik-elnök 1991-es büntetőügyéről, amikor szkinhedtársaival megvertek egy mozgássérült roma férfit. Az eljárás irataiból kiderült: a Sneider (vagyis „Roy”) által vezetett szkinhedbanda agyba-főbe vert egy mozgássérült roma férfit, amiért Sneidert nyolc hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.


Sneider Tamás hazudik a múltjáról és mindenkit perrel fenyeget…  Fotó: MTI

– Akkoriban a rendőrök nem merték leírni, hogy baseballütő, ezért a jelentésekben az esztergált fabot kifejezés szerepelt… A baseballütő Sneidernél volt – mondta az Echo TV-nek az ügyet jól ismerő korábbi biztonsági szakértő. Állítása szerint akkoriban a rendőrség bűnügyi felderítő szolgálatával, a katonai és polgári elhárítással együttműködve figyelte a Heves megyei szkinhedmozgalmak tevékenységét. Hozzátette, Sneider szkinhedbandájával rendszeresen járt portyázni Eger-szerte, hogy belekössenek roma emberekbe, és megverjék őket.

– Azzal a céllal mentek el a Szépasszony-völgybe, hogy kötekedjenek, cigányt verjenek. 1993. május 1-jére annyira komoly lett a helyzet, hogy le kellett hívni Budapestről a készenléti rendőrséget, akik két vízágyúval vonultak ki, komoly összecsapás volt a biztonsági erők és a szkinhedek között – emlékezett.


Sneider már akkor is igyekezett lemosni magáról szkinhedmúltját. Például egy évvel azután, hogy F. Béla összeveréséért elítélték, szemrebbenés nélkül hazudta a Heves Megyei Hírlap újságírójának, hogy ő sosem verekedett szkinhedként. Pechére a cikket olvasta dr. Horváth Nándor, a Heves Megyei Főügyészség ügyésze, és a hírlap hasábjain hivatalosan cáfolta „Roy” hazugságait.

Több rasszista hangfelvétel is nyilvánosságra került Sneiderről, az egyiken azt mondta valakiről, hogy „áttért a muzulmán hitre, hát szíve joga, sokkal jobb, mint ha zsidó hitre tért volna át”, a másikon pedig úgy fogalmazott: „jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek