2019. november 20., szerda
Jolán

Extra

Soha nem látott fotók! Eroxban ölt testet az olasz szenvedély és a magyar vircsaft

A sármos olasz énekes egy szerelem miatt jött Magyarországra. Bár a házasságnak hamar vége lett, Erox Martini megszerette ezt az országot. Egy tehetségkutató verseny nyerteseként hamar népszerű lett a magyar közönség körében. A szerelemben kevésbé volt szerencsés, újabb kapcsolatából született kisfia felügyeleti jogáért botrányoktól zajos csatát vívtak a szülők. Az énekes körül azóta lecsillapodtak az indulatok, és Erox manapság is országszerte teltházas koncerteket ad. Magánéletét általában óvja, de most a Lokál olvasóinak soha nem látott fotókat mutatott.

Erox Martini Palermóban született, és vérbeli olaszként rajongott a zenéért és a szép nőkért. Még csak 25 éves volt, amikor végzetesen elbűvölte őt egy magyar lány. A latin szerelmes egy pillanatig sem habozott, Magyarországra költözött és feleségül vette szíve hölgyét. Bár a házasság hamar véget ért, a fiatal olasz férfi menthetetlenül beleszeretett hazánkba, így itt kezdte építgetni a karrierjét. Eleinte szállodákban zongorázott és énekelt, aztán a Kifutó című tehetségkutató műsor meghozta számára az országos ismertséget 1998-ban.


Fia, Mario fontosabb volt neki a karrierjénél az elmúlt években

– Szinte minden álmom valóra vált akkor, egymást követték a fellépések – emlékezett vissza Erox, aki közel 30 éve él Magyarországon. – 13 lemezem jelent meg egymás után. A karrierem csúcsán voltam, ám a magánéletemben komoly válság következett be.

2007-ben az énekes és élettársa között komoly csata indult meg az akkor 5 éves gyermekük, Márió felügyeleti jogáért. A dolgok odáig fajultak, hogy az anya egyszerűen ellopta az énekesnek ítélt kisfiút és vidékre szökött vele.


– Iszonyatos érzés volt, hogy semmit sem tudtam a fiamról – mondta Erox. – A legjobban attól rettegtem, hogy az élettársam külföldre viszi és soha többet nem látom őt.

A gyermek végül Eroxhoz került, a szülők pedig kiegyeztek a közös felügyeletben. Az énekes ekkoriban azonban a legtöbb idejét a gyerekének szentelte.

– Kevesebb fellépést vállaltam, több időt töltöttem Márióval – folytatta az énekes. – Egy időre visszatértem Palermóba is, mert fontosnak tartottam, hogy a fiam ismerje meg az olasz gyökereit és a családját. Van Olaszországban egy nagyobb lányom, ő egy ifjúkori kapcsolatom gyümölcse. Márió őt is megismerte, és nagyon meg is szerették egymást.

A zenész legnagyobb lánya, Jessica Palermóban él

Erox tehát tudatosan kilépett a rivaldafényből, fiával vidékre költözött és csak a közelben vállalt fellépéseket. Ahogy telt az idő, és a kissrác cseperedett, Erox újre több időt tölthetett a zenéléssel. Márió édesanyjával is rendeződött a viszonyuk, így a közös gyerek mindig annál a szülőnél van, amelyiknél éppen kedve tartja.

Erox vérbeli olaszként képtelen szerelem nélkül élni, hat évvel találkozott azzal a nővel, aki azóta már a felesége.

– A mai napig nehéz visszagondolni arra az időszakra, amikor Márióért kellett harcolnom, az újságok pedig tele voltak a körülöttem zajló dráma részleteivel – árulta el Erox. – Ezért most azon igyekszem, hogy a magánéletem megmaradjon csak nekem. A gyerekeimre persze nagyon büszke vagyok! Márió már 16 éves, igazi vagány fickó. A lányom pedig továbbra is kint él Olaszországban, ahol férje és gyerekei vannak.  Tehát már büszke nagyapa is vagyok!

Az énekes arról is mesélt, hogy hogy nem oly régen valódi keresztapa lett. Két ikerlánya tiszteletére olasz szokás szerint egy-egy fát ültettek az ünnepségen. Eroxot a mai napig  nem csak a családi kötelékek kötik Itáliához, hanem a zene is.

Példaképével, Eros Ramazottival jó viszonyt ápol

– Jó viszonyt ápolok Eros Ramazottival, aki természetesen a példaképem is: mindig meg tud újulni, miközben az egyénisége áthatja az összes dalát. A Ricchi e Poveri nevű zenekarral, mely számtalan világslágert tudhat magáénak – nem egyszer léptek fel közösen,  sőt a jövőben is terveznek hasonló koncerteket.

– Most, hogy a fiam is nagyobb, ismét több időm marad arra, hogy a zenére koncentráljak – magyarázta Erox, aki tele van új tervekkel. – Rendszeresen járok az ország minden tájára koncertezni és a közönség töretlen szeretete megerősít abban, hogy mindig lesz igény arra a muzsikára, amit én csinálok.

Erox titka talán abban áll, ahogyan tökéletes egyensúlyt talál az olasz szenvedély és a magyar vircsaft között. Mindkét életérzést kitűnően ismeri, így zenéje olyan fúziót hoz létre, ami hatással van mindenkire, korosztálytól, nemtől, divattól függetlenül.

Közös koncertre készül az italo-disco sztárjaival, a Ricchi e Poverivel

Erox a tavasz nagy részét Palermóban töltötte, ahol folyamatosan új és új inspirációk érték.

– Két szívem van, és két életem: éppen annyira érzem magaménak az olasz hagyományaimat, mint amennyire hozzám tartoznak a magyar szokások – egyik nélkül sem tudnék teljes életet élni – vallotta be az énekes. – Mióta visszajöttem Palermóból, folyamatosan dolgozom: új dalokat írok, szeretnék egy lemezt is elkészíteni, és hamarosan forog az új videóklipem is. A dal, amiből a klip készül, a kísértésről és a szerelemről szól. Az a nagy kérdés, hogy egy pillanatnyi érzés, egy erős impulzus megér-e annyit, hogy kockára tegyük a szerelmünket miatta. Mert ha engedünk a csábításnak, azzal szinte biztosan elveszíthetjük azt, ami már a mi régóta a miénk.

“Don” Erox fát ültetett keresztlánya tiszteletére fát ültetett

Az olasz énekes nem csak lelkileg, hanem fizikailag is igyekszik kihozni magából a maximumot. Odafigyel arra, hogy mit eszik és rendszeresen sportol is.

– Sokan gondolják, hogy az olasz konyha hízlal, de ez nem igaz! Rengeteg zöldséget használunk, a lényeg a mérték! Ugyanez igaz a magyar konyhára is, a paprikás csirkéről le nem mondanék semmi pénzért, de nokedli helyett csak kovászos uborkát eszem hozzá. Mivel rengeteg tervem van és a koncertek bizony komoly fizikai erőnlétet követelnek, sportolok is.

Erox Martini szerint a magyarok és az olaszok között nagyon sok a hasonlóság. Bár szülőföldje mindig fontos lesz számára, hazánkat már soha nem hagyná el.

Kapcsolódó Cikkek