2019. október 18., péntek
Lukács

Külföld

Sok síelő halt meg az elmúlt hétvégén az Alpokban

Tíz síelő meghalt, egy pedig eltűnt lavinák sorozatában a hétvégén az Alpok francia, olasz, osztrák és svájci részén, ahol ismét jelentős mennyiségű hó hullott – közölték a katasztrófavédelem képviselői, illetve az újságok hétfőn.

A legsúlyosabb helyzet az észak-olaszországi Valle d’Aostában volt, ahol öten meghaltak, egy ember eltűnt. A francia-olasz-svájci hármashatáron található Courmayeur állomás felett két brit és két francia a kijelölt pályán kívül sportolt, és nem tért vissza szállodájába. Keresésükre indultak, hétfő reggelre hármójuk holtestét megtalálták.


Nem sokkal korábban Olaszországban egy 18 éves fiatalt sodort el lavina Bolzano tartományban, közel az osztrák határhoz. Lombardiában egy hódeszkás megfulladt a rázúduló hótömeg alatt.

Savoya franciaországi szakaszán egy nagy kiterjedésű hógörgetegben megfulladt egy, a kijelölt pályán síelő ember.


Svájcban egy férfit és egy nőt sodort el lavina az ország középső részén fekvő Bern kantonban. A nőt sikerült kimenteni és kórházba szállítani, míg a férfit holtan találták.

Az ausztriai Karintiában két – egy 30 és egy 52 éves – férfit sodort el nagy hótömeg, a fiatalabb sértetlenül megmenekült, az idősebb meghalt. Tirolban tíz, 17 és 59 éves síelőre csapott le lavina. Mindannyian maguktól szabadultak ki a hó alól.

Másutt a lavinák jelentős károkat okoztak, de nem történt személyi sérülés.

Salzburg régióban 25 települést ejtett foglyul a hó, a Brenner-hágót is útba ejtő autópályán egy időre leállt a közlekedés a hét végén. Olaszországban ezért többórás közlekedési dugó, mintegy 12 kilométeres – kamionokból és személyautókból álló – járműoszlop alakult ki.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Megszületett a megállapodás a brexitről

  Megszületett a megállapodás a brexitről

  Megszületett a megállapodás a felek között az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről szóló szerződésről – jelentette be Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Boris Johnson brit kormányfő csütörtökön.

 • Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet

  Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet

  Ha Törökországból nem Szíria, hanem Európa felé indul újra a felerősödő migrációs hullám, akkor Csehország, Lengyelország és Szlovákia kész segítséget nyújtani Magyarországnak határai megvédéséhez – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a visegrádi országok EU-csúcs előtti brüsszeli egyeztetését követően, csütörtökön.

 • Ismét migránsok százai érték el a görög partokat

  Ismét migránsok százai érték el a görög partokat

  Továbbra sem apad a Görögországot érő migrációs hullám, az utóbbi egy napban legalább 474 menedékkérő érkezett a görög égei-tengeri szigetekre – közölte az athéni polgári védelmi minisztérium és parti őrség csütörtökön.