2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Belföld

Sokkoló, amit csinált! Magyarországon fogták el az álsebészt

Egy Romániából Budapestre tartó vonaton kapták el azt az olasz állampolgárságú férfit, aki mindössze 8 általánost végzett, azonban plasztikai sebésznek adta ki magát.

Matteo Politi 2018 tavasza óta négy bukaresti magánklinikán dolgozott plasztikai sebészként. A kórházak minden jel szerint szemet hunytak a fölött, hogy a férfi nem tudta felmutatni az orvosi kamara engedélyét a hivatása gyakorlására, csupán a közegészségügyi igazgatóság engedélyét szerezte be, eddig ismeretlen körülmények között – írja a Maszol.ro.
A portál arról számol be, hogy a férfi a Monza nevű bukaresti klinikánál kapott állást, és igazából azon bukott le, hogy kollégáinak feltűnt, nem ismeri az operáció előtti bemosdás és fertőtlenítés szabályait, és a steril műtőkesztyűt sem megfelelően veszi fel.
A férfi azt követően ült fel egy Budapestre tartó vonatra, hogy a hatóságok előállítási parancsot adtak ki ellene. A határrendészek a Kürtös-Lökösháza határátkelőhelyen azonosították, és leszállították a vonatról. A rendőrség közlése szerint visszaviszik Bukarestbe, ahol az egyik kerületi rendőrkapitányságon hallgatják majd ki – ismerteti a Maszol.ro.

Kapcsolódó Cikkek