2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Sopron

Sopronban marad a VOLT

Egymilliárd forintos támogatás

Közel egymilliárd forintot biztosít Magyarország kormánya Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata számára, hogy a helyiek által Harkai platóként ismert területen kialakítsa a rendezvényekhez szükséges infrastrukturális feltételeket. A fejlesztés kizárólag az áram, valamint a víz- és szennyvízrendszer föld alatti kiépítését jelenti.– A Telekom VOLT Fesztivál és Sopron neve a kezdetek óta összeforrt, ebben a pár napban évente több mint 150 ezer vendég érkezik Sopronba. A város vezetése nemcsak támogatja a fesztivált, de a két alapítót már a legrangosabb elismerésekkel is jutalmazta. Éppen a VOLT az egyik oka annak, hogy mindketten megkapták a legnagyobb turisztikai elismerést, a Pro Turismo díjat. A fesztivál nagy vonzerőt jelent és jelentős hatást gyakorol városunk gazdaságára is – emelte ki Farkas Ciprián városfejlesztési tanácsnok.
– A kormány mostani döntése nemcsak azt garantálja, hogy a tervek szerint a jövőben is Sopron lesz a Telekom VOLT Fesztivál otthona, de a soproniak és a fesztiválra érkező turisták egy a korábbinál sokkal modernebb, komfortosabb, igazán egyedülálló fesztiválközponttal is gazdagodnak. Az előző év végén szándéknyilatkozatot írtunk alá Fodor Tamás polgármester úrral arról, hogy a következő tíz évben Sopron ad otthont a Telekom VOLT Fesztiválnak – mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT alapító-főszervezője a kormány egymilliárd forintos támogatása kapcsán.

A fejlesztés az áram, víz- és szennyvízrendszer föld alatti kiépítését jelenti
Fotó: VOLT Sajtó / Griechisch Tamás

A Harkai platón a közelmúltban részletes természetvédelmi felmérést végeztek annak érdekében, hogy megfelelő módon meg lehessen védeni a növény- és állatvilágot. Olyan koncepció készül, amely mindezek figyelembevételével határozza meg a rendezvényterület nagyságát és elhelyezkedését. A fejlesztés kizárólag az áram, víz- és szennyvízrendszer belső murvás úthálózat alatti kiépítését jelenti. A föld alatt kiépített elektromos és vízi közművek csatlakozási pontokat biztosítanak a rendezvények idején működő kiszolgáló egységeknek. A természeti értékekben gazdag terület változatlan marad.
A kiépülő infrastruktúra nemcsak a VOLT Fesztivál számára nyújt biztos hátteret, hanem egyéb városi eseményeknek is. A kormány támogatásának köszönhetően kialakul Sopron város szabadtéri rendezvényterülete, a vízhálózat pedig Harka és a Gida patak lakópark ellátásában is nagy segítséget jelent.
– Köszönet illeti a kormányt, hogy támogatta Sopron fejlesztési tervét. A megítélt közel egymilliárd forint lehetővé teszi, hogy egyszerre biztosítsuk a természeti értékek védelmét, és Sopron számára kialakítsunk egy városi szabadtéri rendezvényterületet. A döntésnek ily módon mindenki nyertese – mondta el dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere.


Óriási tömegeket hoz Sopronnak a fesztivál
Fotó: VOLT Sajtó / Csudai Sándor

A VOLT Fesztivál a fiatal gyerekes családok körében is egyre népszerűbb
Fotó: Bodorkós Máté

A VOLT Fesztivál vidám, utánozhatatlan hangulata tízezreket vonz a városba
Fotó: VOLT Sajtó / Hölvényi Kristóf

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.