EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Kecskemét

Sportolókat köszöntöttek a Városházán

Sportolókkal telt meg a Városháza díszterme február 2-án. A városi sportnapon a 2018-ban kiemelkedő eredményeket elért sportolókat, edzőket és felkészítőket jutalmazták.

Összesen 143-an kaptak díjat, köztük az utánpótlás fiataljai, szenior és fogyatékkal élő sportolók is. Több olyan új sportágban is, amelyben rövid idő alatt értek el jelentős eredményeket, mint a drafting, az országúti kerékpározás vagy a kettlebell. A legeredményesebb egyéni sportágaink a súlyemelés, a cselgáncs, az atlétika és az íjászat voltak, a csapatsportok közül röplabdában, kosárlabdában és rögbiben voltunk kiemelkedőek.


Szeberényi Gyula Tamás sportért felelős alpolgármester mondott beszédet a díszteremben összegyűlteknek
Fotó: Banczik Róbert

A városházi fogadáson Szeberényi Gyula Tamás sportért felelős alpolgármester mondott beszédet, amelyben köszöntötte a kiemelten eredményes sportembereket és edzőiket. – A város működésében nem lehet a sok-sok alrendszer, például az egészségügy, a szociális munka, a kultúra a sport között sorrendet felállítani. Mindegyik egyformán fontos, és minden összefügg mindennel. Vannak olyanok, amelyekre sok pénzt kell költeni, és vannak olyanok, amelyekre még többet. De mindegyikre igaz – különösen a sportnál –, hogy nem minden a pénz: az emberi tényező, a dolgozó ember nélkül az semmi. Ezt a sok hazai és nemzetközi eredményt nem lehet igazán megfizetni. Ráadásul a sport barátságra, egészséges életre, összetartozásra és szolidaritásra is tanít – mondta az alpolgármester.

Zárásként Szeberényi Gyula Tamás arra kért mindenkit, hogy ebben az évben is saját magukért, a csapatukért és Kecskemét sportjáért dolgozzanak. Ezután az alpolgármester Bogasov Istvánnal, a Sport Munkacsoport elnökével adta át a díjazottaknak az elismeréseket.

Kapcsolódó Cikkek