EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 16., szombat
Ödön

Egyéb Kecskemét

Sportolókat köszöntöttek a Városházán

Sportolókkal telt meg a Városháza díszterme február 2-án. A városi sportnapon a 2018-ban kiemelkedő eredményeket elért sportolókat, edzőket és felkészítőket jutalmazták.

Összesen 143-an kaptak díjat, köztük az utánpótlás fiataljai, szenior és fogyatékkal élő sportolók is. Több olyan új sportágban is, amelyben rövid idő alatt értek el jelentős eredményeket, mint a drafting, az országúti kerékpározás vagy a kettlebell. A legeredményesebb egyéni sportágaink a súlyemelés, a cselgáncs, az atlétika és az íjászat voltak, a csapatsportok közül röplabdában, kosárlabdában és rögbiben voltunk kiemelkedőek.


Szeberényi Gyula Tamás sportért felelős alpolgármester mondott beszédet a díszteremben összegyűlteknek
Fotó: Banczik Róbert

A városházi fogadáson Szeberényi Gyula Tamás sportért felelős alpolgármester mondott beszédet, amelyben köszöntötte a kiemelten eredményes sportembereket és edzőiket. – A város működésében nem lehet a sok-sok alrendszer, például az egészségügy, a szociális munka, a kultúra a sport között sorrendet felállítani. Mindegyik egyformán fontos, és minden összefügg mindennel. Vannak olyanok, amelyekre sok pénzt kell költeni, és vannak olyanok, amelyekre még többet. De mindegyikre igaz – különösen a sportnál –, hogy nem minden a pénz: az emberi tényező, a dolgozó ember nélkül az semmi. Ezt a sok hazai és nemzetközi eredményt nem lehet igazán megfizetni. Ráadásul a sport barátságra, egészséges életre, összetartozásra és szolidaritásra is tanít – mondta az alpolgármester.

Zárásként Szeberényi Gyula Tamás arra kért mindenkit, hogy ebben az évben is saját magukért, a csapatukért és Kecskemét sportjáért dolgozzanak. Ezután az alpolgármester Bogasov Istvánnal, a Sport Munkacsoport elnökével adta át a díjazottaknak az elismeréseket.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.