EUR: 326,55 Ft
CHF: 289,70 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Egyéb Kecskemét

Sporttörténeti kiállítás a Mercedes-Benz Sport Akadémián

Sportrelikviákból állított össze állandó kiállítást a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre a Mercedes-Benz Sport Akadémia épületében. A kiállítás péntekenként 15 és 18 óra között tekinthető meg, illetve előzetes bejelentkezés alapján egyedi időpontokban is, legalább 24 órával a választott időpont előtt.

A kiállítás alapjait egy lelkes sportember, Sinkó Lajos teremtette meg, aki évtizedeken keresztül gyűjtötte a relikviákat. A megnyitón Bodóczky László, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének elnöke köszöntötte a kecskeméti olimpikonokat és sportbarátokat, majd elmondta több évtizedes küzdelme volt Kecskemét sportbarátainak, hogy egy olyan állandó kiállítást hozzanak létre, melyben a város sportmúltját és annak tárgyi emlékeit meg lehet jeleníteni.


Ezt követően Grosán Pál könyvét mutatták be Kecskeméti kötődésű sportolók az olimpiákon címmel, amely a sportolók életútját, eredményeit mutatja be. Végül Szeberényi Gyula Tamás sportért felelős alpolgármester nyitotta meg a kiállítást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.