2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb Kecskemét

Sporttörténeti kiállítás a Mercedes-Benz Sport Akadémián

Sportrelikviákból állított össze állandó kiállítást a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Köre a Mercedes-Benz Sport Akadémia épületében. A kiállítás péntekenként 15 és 18 óra között tekinthető meg, illetve előzetes bejelentkezés alapján egyedi időpontokban is, legalább 24 órával a választott időpont előtt.

A kiállítás alapjait egy lelkes sportember, Sinkó Lajos teremtette meg, aki évtizedeken keresztül gyűjtötte a relikviákat. A megnyitón Bodóczky László, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének elnöke köszöntötte a kecskeméti olimpikonokat és sportbarátokat, majd elmondta több évtizedes küzdelme volt Kecskemét sportbarátainak, hogy egy olyan állandó kiállítást hozzanak létre, melyben a város sportmúltját és annak tárgyi emlékeit meg lehet jeleníteni.


Ezt követően Grosán Pál könyvét mutatták be Kecskeméti kötődésű sportolók az olimpiákon címmel, amely a sportolók életútját, eredményeit mutatja be. Végül Szeberényi Gyula Tamás sportért felelős alpolgármester nyitotta meg a kiállítást.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.