EUR: 334,69 Ft
CHF: 307,14 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Pécs

Sramó Gábor kapta a Victor Vasarely-díjat

Sramó Gábor 25 éves vezetői pályafutásának, a hagyományos és kortárs kulturális és művészetpedagógiai nevelés során elért sikereinek, valamint Pécs kulturális értékeit erősítő művészeti tevékenységének elismeréseként kapta Pécs művészeti díját, amelyet korábban olyanoknak ítélt oda a közgyűlés, mint Rovó Attila és Trischler Ferenc. 

Sramó Gábor (j) 1994-től a Bábszínház művészeti vezetője, majd 2004 óta igazgatója. A díjat Őri László, Pécs alpolgármestere adta át (Fotó: PKK)

Tudta? A Bóbita Bábszínház a dél-dunántúli régió egyetlen önkormányzati bábszínháza. A pécsi előadásokat, programokat, foglalkozásokat évente csaknem 40 ezren látogatják, köztük négyezer bérletet váltó vendég. Évente közel száz előadást tartanak a városon kívül.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Felvidéken járt Miklós Péter

  A Felvidéken járt Miklós Péter

  A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

 • Fakutyával táncoltak

  Fakutyával táncoltak

  Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

 • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

  40 zsák szemetet gyűjtöttek

  A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…