EUR: 334,84 Ft
CHF: 307,17 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Székesfehérvár

Stabil költségvetés, biztonságos működés, felelősen tervezett jövő

A város támogatja a sportot, így a jégkorongot is Fotó: FAV19

Elkészült Székesfehérvár 2019. évi költségvetésének tervezete, az előterjesztést dr. Cser-Palkovics András látta el kézjegyével. A tervezet szerint a büdzsé főösszege meghaladja a 66 milliárd forintot, lehetővé téve a város stabil, biztonságos működését, a magas színvonalú humán és közszolgáltatást, valamint az ütemezett fejlesztéseket. A költségvetés – amelyről február 15-ei ülésén tárgyalt a közgyűlés – a város legfontosabb rendelete, és alapjaiban határozza meg a város működését, valamint fejlődési irányait. Ennek összeállítását most is több hónapos előkészítő munka előzte meg, figyelembe véve a magasabb szintű jogszabályok, az önkormányzati stratégiák és koncepciók, a korábban már elfogadott rendeletek és határozatok, valamint a hatályos szerződések alkotta keretrendszert.

A közgyűlés a költségvetést nagy többséggel elfogadta.


Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.