2019. június 19., szerda
Gyárfás

Belföld

Szabálytalanságok az ellenzéki kampánypénzek körül

Befejezte a 2018. évi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzését az Állami Számvevőszék. Több pártnál is találtak szabálytalanságokat.

Az ÁSZ megállapította, hogy a Fidesz–KDNP, a Jobbik, az LMP, az MSZP–Párbeszéd és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatást szabályszerűen használta fel.


A Demokratikus Koalíció és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az ÁSZ szerint nem szabályszerűen használta fel a költségvetési támogatást, emellett Gyurcsány pártja tiltott támogatást is elfogadott. A kétfarkúak esetében a számvevőszék kezdeményezi az állami támogatás felfüggesztését, és az ellenőrzés során feltárt tényeket továbbítja az ügyészségnek.

Az ÁSZ szerint a Jobbik összesen 136,4 millió forint tiltott támogatást fogadott el.

Az már korábban kiderült, hogy szabálytalanságok miatt a Momentum és a Párbeszéd állami támogatásának felfüggesztését is kezdeményezte a számvevőszék.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Lebegő zongorista

  A nap képe: Lebegő zongorista

  Alain Roche svájci zongorista, zeneszerző igen extrém módját választotta figyelemfelkeltésnek az épülő genfi Carouge Színház területén tartott nyílt napon egy darun, függőlegesen lógva.

 • Maul Pincészet – Solár

  Maul Pincészet – Solár

  Elsőre hűvös, de szépen nyíló illatok. Még egy pörgetés a pohárban és robban. Intenzív, tiszta és roppant elegáns.

 • Forrnak az indulatok Fanni ügyében

  Forrnak az indulatok Fanni ügyében

  Forrnak az indulatok Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosának szabadon bocsátása óta. A világhálót elárasztó méltatlankodó kommentek mellett fenyegetéseket is kapott a házi őrizetbe helyezett férfi.