EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Szeged

Szeged 2030: kormányzati támogatást kaphat a jobboldali „mentőprogram”

Nemrég Szegeden járt Varga Mihály pénzügyminiszter, akinek Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke mutatta be a Szeged 2030 programot. De mi ez a program?

A Szeged 2030 program előkészületei tavaly nyáron indultak – tudtuk meg Bartók Csabától. A helyi Fidesz ugyanis azt szeretné, ha egy olyan városfejlesztési program jönne létre, amely meghatározza Szeged következő évtizedét, és hosszú távon is sikeres pályára állítja a várost.


Varga Mihály és Bartók Csaba

– Arra kértük a szegedi, konzervatív jobboldali gazdasági szakembereket, közéleti szereplőket, hogy mondják el, szerintük miben és hogyan tudunk előrelépni, hogy Szeged az őt megillető helyre kerüljön a városok rangsorában, és minden szegedi számára legyen lehetőség a tisztes gyarapodásra és nyugodt életre – fejtette ki a program lényegét nagyon röviden Bartók. Az ismert és elismert szegedi szakemberek több száz oldalnyi tanulmányt állítottak össze, ebből készít most egy rövidített verziót a párt. Az már most világosan látszik, hogy rengeteg hasznos és a várost sikeres irányba mozdító gondolat született.

– Ezt mutattam be Varga Mihály pénzügyminiszter úrnak. Felvázoltam neki, hogy mit szeretnénk elérni, és milyen terveink vannak a Szeged 2030 programmal. Úgy gondolom, illetve azt láttam rajta, hogy tetszett neki az elképzelésünk – mondta Bartók.


A szegedi Fidesz elnöke hozzátette, hogy a dokumentumok összegzése és értékelése után egy átfogó anyaggal szeretnének a szegediek elé lépni, és nyilvánosan is bemutatják a terveket. Hangsúlyozta, hogy a Szeged 2030 egy olyan program, amelyben nemcsak a különféle területek szakembereinek tanácsaira voltak kíváncsiak, hanem minden szegedi véleményére.

Ezért a szegedieket is megkérdezi majd a párt, hogy ők mondják el, milyen városban szeretnének élni, mi az, amire szükségük van a boldoguláshoz, illetve azt is mondják el, hogy mivel elégedetlenek jelenleg, és mik azok, amiken nagyon gyorsan változtatni kellene.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.