2019. november 20., szerda
Jolán

Belföld

Szemtanú lövöldözésről: 5 lövés dördült

Mint arról korábban beszámoltunk, megszökött egy fogoly az ítélethirdetést követően a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből.

Most a Lokálnak egy szemtanú elmondta, hogyan is történt az eset. A szökött férfit a Szentmihályi út és a Nyírpalota út kereszteződésében sikerült elfogni, ahol le akarta cserélni a Nissant, ezért megállított egy másik autóst, hogy annak a kocsijával meneküljön tovább.


A gépjármű sofőrje ellenállt, eközben pedig már a rendőrök is a helyszínre érkeztek.

A férfi 5 lövést adott le a rendőrökre, akik viszonozták a tüzet és sikerült megsebesíteniük a túszejtőt, akit jelenleg kórházban őriznek.


Korábban közleményt adott ki a Fővárosi Törvényszék, amiben részletesen leírják, hogyan tudott fegyvert szerezni, majd megszökni egy férfi az ítélethirdetés után a bíróságról.

„Megszökött egy fogoly az ítélethirdetést követően a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. A terhelt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási (bv.) őrrel. A dulakodás során a terheltnek sikerült megszerezni a bv. őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből. Az eljáróbírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát,amelynek egy tagját a menekülő terhelt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal a terhelt az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót fegyverével megállásra kényszerített. Ezt követően a terhelt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.A Törvényszéken személyi sérülés nem történt.A terheltet erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, s jelenleg is más bűncselekmény miatt jogerős büntetését töltötte” – áll a közleményben!

Kapcsolódó Cikkek

  • Bűncselekmény eltenni a talált pénzt

    Bűncselekmény eltenni a talált pénzt

    Kétmillió forintot talált nemrég egy nő egy borítékban Tatabányán, amit bevitt a rendőrségnek, így az óriási összeg visszakerült a jogos tulajdonosához. Gyakran álmodunk ilyen szerencséről, de a hölgy nemcsak becsületes volt, de jól is döntött.

  • Nyert a Budapestről készült imázsfilm

    Nyert a Budapestről készült imázsfilm

    Nemzetközi díjat nyert a Fesztivál Akadémia Budapest Géczy Dávid és Szabó Stein Imre által rendezett imázsfilmje a londoni székhelyű Lovie Awardson – tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Fesztivál Akadémia Budapest sajtószóvivője.