EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,52 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Kecskemét

Szét akarta flexelni a bankjegykiadó automatát

Egyszer már próbálkozott kézi szerszámgéppel a tettes, de nem látta be, hogy ez a pénzkereseti módszer kudarcra van ítélve. Most fejeződött be a nyomozás a kecskeméti férfi ellen, aki kis híján 28 milliót zsákmányolt egy pénzkiadó automatából, de a biztonsági őrök megzavarták.

Mint arról korábban beszámoltunk: a kecskeméti rendőrkapitányság munkatársai nyomozást folytattak egy 35 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint két bankjegykiadó automatát is fel akart törni a megyeszékhelyen. Elsőként 2018. július 14-én hajnalban az egyik kecskeméti áruház falán lévő automatánál próbálkozott. A bankjegytároló alatti részen a falat próbálta kivágni egy kézi szerszámgéppel. Itt közel 25 millió forint üthette volna a markát, ha sikerrel jár.


A tettest a biztonsági őrök zavarták meg, így nem pénz nem ütötte a markát

Alig két héttel később, 27-én éjszaka egy helyi bevásárlóközpontba ment a férfi, ahol egy flex segítségével kísérelt meg kinyitni egy bankjegykiadó automatát, amiben – mint később kiderült – több mint 28 millió forint volt. A tettest a biztonsági őrök megzavarták, menekülés közben elfogták, és visszatartották a rendőrök érkezéséig.

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki a férfit lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsított jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, a vizsgálati osztály a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek – tájékoztatott a police.hu.

Kapcsolódó Cikkek