EUR: 317,77 Ft
CHF: 279,86 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Belföld

Szijjártó: Újraépülnek az amerikai–magyar kapcsolatok

Az amerikai külügyminiszter budapesti látogatása azt jelzi, hogy újraépül a magyar–amerikai kapcsolatrendszer politikai pillére – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Mike Pompeóval folytatott megbeszélését követően.

A tárcavezető elmondta: a tárgyalások egyik fő témája a két ország közötti védelmi együttműködés volt, amelynek kereteit egy 1997-ben aláírt, mára elavult szerződés rögzíti.


– Az új dokumentum szövegét, amely a többek között rögzíti az amerikai katonák magyarországi tartózkodásának jogi kereteit, másfél év tárgyalás után a múlt hét végén véglegesítették, most az Országgyűlés honvédelmi bizottsága elé kerülhet – közölte Szijjártó, aki arról is beszámolt, hogy előrehaladott tárgyalások folynak egy amerikai közép-hatótávolságú védelmi rakétarendszer beszerzéséről.

Fotó: Mészáros Diána

A külügyminiszter közleménye szerint Ukrajna ügyében megértést kért Mike Pompeótól, kinyilvánítva, hogy Magyarország „semmilyen geopolitikai játszma oltárán nem hajlandó feláldozni a kárpátaljai magyarság sorsát”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Zsidólistázó jobbikos váltja Szávayt

    Bencsik Jánost, egy másik listaállító nácit jelöl a Jobbik a nőveréssel hencegő Szávay István helyére. Bencsik Gyöngyösi Márton beszéde után maga kezdett információ gyűjtésbe azokról az ‘izraeli ügynökökről” akik szerinte uralják Amerikát.

  • Tovább bohóckodnak az ellenzékiek

    Tovább bohóckodnak az ellenzékiek

    Durva helyesírási hibával írt papírlappal érkezett tegnap a mentelmi bizottság elé két MSZP-s képviselő: Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó, akiket a túlóratörvény szavazásának decemberi akadályozása miatt ítélt illetménymegvonásra a házelnök.