2019. november 11., hétfő
Márton

Egyéb Zalaegerszeg

Sztárkereső viadal 2019-ben is!

Évről évre emelkedő színvonal, nívósabb fellépések, több jelentkező

A Zegasztár, 2007-ben indult útjára, a népszerű rendezvény kétévente zalaegerszegi és Zalaegerszegen tanuló fiatalok számára biztosít bemutatkozási lehetőséget és versenyt, különböző kategóriákban. A Zegasztár 2017-es győztese Szőke Virág lett – a fiatal lány komolyzenei kategóriában indult –, zongorán Alan Walker Faded című számát adta elő. Minden évben egyre több fiatalt vonz a megmérettetés, az idei rendezvényre március 1-jéig várják a jelentkezőket.


A 2019-es rendezvény a korábbiaknál is komolyabb színpad- és díszletelképzeléssel várja a megmérettetésre jelentkező bátor és tehetséges fiatalokat. A Zegasztár ismét a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Humánigazgatási Osztálya, valamint a Zalaegerszegi Televízió közös produkciójaként, a Zalaegerszegi Tankerületi Központtal és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal együttműködve hirdeti meg a nagy sikerű tehetségkutatóját idén is, a zalaegerszegi általános és középiskolák számára. Március 30-án, április 6-án és április 13-án kerül sor a városi elődöntőkre a Zalaegerszegi Televízió stúdiójában, méghozzá élő adás keretében, míg a döntőt, május 6-án tartják, majd a várhatóan telt házas gálaműsorra május 13-án a Hevesi Sándor Színházban kerül sor. Ide a közönség juttathat be SMS-szavazással versenyzőket. A leendő Zegasztárok a komolyzene, a könnyűzene, a népzene, a néptánc, a modern tánc, a társastánc, a színjátszás, vers- és prózamondás, valamint képzőművészet kategóriában próbálhatják ki magukat a színpadon, általános és középiskolás korosztályban, tehát hatévestől körülbelül húszéves korig. A zsűri elnöke Győrffyné Könczöl Tímea, a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetője lesz, akinek tapasztalatai szerint, a rendezvény egyre kiemelkedőbb szerepet tölt be a város életében, bízik benne, hogy ebben az évben is lesznek meglepetések. Az ítészek figyelembe veszik a színpadi megjelenést, és azt is, hogy milyen kontaktust képes a versenyző kialakítani a zsűrivel és a közönséggel egyaránt. Azt is fontos szempontként értékelik, hogy a korosztályának megfelelő legyen a választása, bármely kategóriában, legyen az ének, vers, mese, vagy akár a tánc. A tudást, a produkció profizmusát, a hangok tisztaságát is figyelik és az sem mindegy, hogy „átjön-e” ezen az öröm. Fontos a lelkesedés, a hit, van még több mint egy hónap az elődöntőkig, úgyhogy hajrá mindenkinek!

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…