EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,52 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Zalaegerszeg

Sztárok érkeznek az új évadban

Mindenki talál kedvére való előadást

Több, országosan ismert vendégművésszel dolgozik a jövő évadban a Hevesi Sándor Színház. Sasvári Sándor és Eperjes Károly színművészként, Koltai Róbert, Moravetz Levente és Bőhm György pedig rendezőként lesz jelen a teátrumban.


Hat nagyszínpadi bemutatóval várják a nézőket a 2019/2020-as évadban Zalaegerszegen.Továbbra is műfaji sokszínűségre törekszik a színház, ahol mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő darabot. Elsőként Moravetz Levente rendezésében egy népszerű rockmusicalt állítanak színpadra, a Zrínyi 1566-ot láthatja majd a közönség Sasvári Sándor Jászai-díjas színművész főszereplésével. A rockmusical 2009-es szigetvári bemutatója óta az ország több színházában is sikeresen szerepelt. A hősiességről, a hazaszeretetről és az önfeláldozásról szóló előadásban vannak vidám, nagyon jól megírt pillanatok, amelyek fantasztikus dramaturgiával és nagyon jó zenével képesek elvarázsolni a nagyérdeműt, éppen ezért lett a művész nagy kedvence. Sasvári a kezdetek óta úgy érzi, hogy nem kis feladat Zrínyi szerepét játszani, énekelni, így élete egyik kiemelt munkájának tekinti.

Besenczi Árpád rendezésében 2019-ben műsorra tűzik Claude Magnier Oscar című vígjátékát, és egy igazi fekete komédiát, Tracy Letts Augusztus Oklahomában  című művét, amelyet Funtek Frigyes állít színpadra. A Tóthék tragikomédiában Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész játszik a tervek szerint, aki nem könnyű alkotásként tekint a darabra. A művész közel 18 éve nem játszott a zalaegerszegi társulatban, akkor többek közt az Indul a bakterház kasszasikerében láthatta a közönség. Jövő tavasszal műsorra kerül egy igazi klasszikus is, A kőszívű ember fiai, Böhm György rendezésében. Az évad zárásaként az 1993-ban megjelent nagy sikerű Sose halunk meg című film adaptációját mutatják be Koltai Róbert Jászai-díjas színművész, rendező főszereplésével és rendezésében. A musicalben, amelyben a zene is egyedülálló – köszönhetően Nógrádi Gábor, Dés László, Nemes István alkotói hármasának – felcsendül például a népszerű és varázslatos Nagy utazás című sláger. Mindemellett jövőre is folytatódik a Tantermi Deszka sorozat. A stúdiós színpadon pedig a Sóska, sült krumpli című komédiát mutatják be, amely egy fociöltözőben játszódik a bíró és a partjelző között. A következő évad nagy sikerű ifjúsági előadásának ígérkezik az Óz, a nagy varázsló, amelyet Tompagábor Kornél rendez. A teátrum többmilliárdos felújítása 2021 januárjában kezdődik, amelynek köszönhetően két év múlva már modern színpad- és hangtechnika segíti a művészek munkáját.


Kapcsolódó Cikkek