EUR: 335,41 Ft
CHF: 306,17 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Extra

Szüleit okolja bulimiája miatt Alexa

Koholák Alexa férje segítségével győzte le 13 éve tartó bulimiáját. A műsorvezető a Lokálnak beismerte: szülei is nagyban hozzájárultak betegsége kialakulásához, főként édesanyja, akivel szinte semmilyen kapcsolata nincs. 

– Tizenhárom éves korom óta folyamatosan hánytattam magam. Az évek alatt a részemmé vált, egy természetes szokásként kezeltem, hiszen körülöttem is mindenki ezt csinálta, hogy úgy nézzen ki, ahogy azt elvárják tőle. Több mint fél éve, a férjemnek és a spiritualitásnak köszönhetően, kigyógyultam belőle. Utoljára az esküvőm előtti napokban éreztem rá késztetést, de legyőztem, és azóta nincsenek étkezési zavaraim – kezdte a Lokálnak Koholák Alexa, aki főként szüleit hibáztatja azért, hogy kialakult nála a bulimia.


– A szüleim nagyon különböző emberek, apukám magyar, anyukám pedig ázsiai. A fogantatásom után nem igazán éltek együtt. Engem apukám nevelt fel, akivel sosem volt felhőtlen a viszonyom. Sokszor hallottam tőle, hogy de kövér vagy, fogyjál már le. Édesanyám pedig ki-be mászkált az életemben. Volt, hogy évekig nem hallottam róla semmit, mert hazautazott Mongóliába. Ezek a traumák étkezési zavarokat okoztak, később pedig bulimia formájában jelentkeztek. Amikor anyu aztán hazatért, hozzáköltöztem, de az sem segített. Akkor már rendszeresen hánytattam magam, amit észrevett. A fejem fölött ordibált velem, és pakolta elém az ételt. Még pszichológushoz is elvitt, de ez csak rontott a helyzeten. Balázs volt az egyetlen, aki megértett, és megtalálta a probléma gyökerét – vallott élete nehéz időszakáról a TV2 Csak show és más semmi című műsorának versenyzője. Alexa ma már nem igazán tartja a kapcsolatot a szüleivel, számára 26 évvel idősebb férje jelenti a családot.

– Azt hiszem, hogy azokkal kell lennünk, akikkel igazán jól érezzük magunkat, és számomra a szüleim nem tartoznak közéjük. Anyával nagyon laza a kapcsolatom, ritkán beszélünk, de tudja, ha segítség kell neki, rám számíthat. Balázs és a munkám kitölti az életemet, és az étkezési zavaraim is elmúltak. Most egy boldog, 62 kilós nő vagyok, aki odafigyel a rendszeres mozgásra, de ha megkívánja, este 11-kor is befal egy somlóit.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek