EUR: 312,85 Ft
CHF: 275,80 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Tech

Tavaly kissé bezuhant az okostelefonok eladása

Tavaly csökkent az okostelefonok iránti globális kereslet az egy évvel korábbihoz képest, ugyanakkor nőtt az eladásból származó bevétel – áll a nürnbergi GfK piackutató cég tanulmányában.

A GfK számításai szerint 2018-ban 1,44 milliárd okostelefon-készüléket adtak el a világon, ami 3 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbihoz képest. Az okostelefonok értékesítéséből származó bevétel ugyanakkor 5 százalékkal, 522 milliárd dollárra nőtt.


A GfK az idei évre az okostelefonok eladásának szerény, 1 százalékos növekedésével számol.

A tavaly eladott okostelefonok mintegy 12 százaléka több mint 800 dollárba került, 2017-ben ez az arány 9 százalék volt.

A tavaly eladott összes okostelefon 46 százalékának az ára 150 és 400 dollár között mozgott, 2017-ben ez kisebb, 44 százalék volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Az e-mail továbbra is az első számú fenyegetési irány

    Az e-mail továbbra is az első számú fenyegetési irány

    Az e-mail továbbra is az első számú fenyegetés marad, a legnagyobb kihívást pedig a felhasználók és munkavállalók biztonságtudata jelenti az információbiztonsági vezetők számára 2019-ben – állapította meg a Cisco legfrissebb globális kiberbiztonsági kutatása, amelyet csütörtökön Budapesten háttérbeszélgetésen mutattak be.

  • A Huawei pert indított az Egyesült Államok ellen

    A Huawei pert indított az Egyesült Államok ellen

    Pert indított az Egyesült Államok szövetségi kormánya ellen a Huawei kínai távközlési vállalat, mert a cég szerint Washington alkotmányellenesen korlátozza üzleti tevékenységét – tudatta a vállalat csütörtökön.