2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Egyéb Szombathely

Tavaszi programdömping

Hatvanhat kiemelt program színesíti Szombathely tavaszi kulturális kínálatát. A részleteket ismertető sajtótájékoztatón a szervezők hangsúlyozták: minden korosztály találhat érdeklődésének megfelelőt.

A programok sokszínűségére hívta fel a figyelmet Parais István, az AGORA igazgatója Fotó: CSG

Február 18-án Koncz Zsuzsa, február 23-án pedig a 20 éves Ismerős Arcok ad koncertet a Művelődési és Sportházban. Február 22-én a Savaria Szimfonikus Zenekar Puccini Bohémélet című operáját adja elő Madaras Gergely vezényletével. Tavasszal fellép továbbá Bródy János, a Budapest Bár, a Quimby, az Ataru Taiko, a Coprive és a 100 Folk Celsius együttes. Szórakoztatónak ígérkezik március 12-én Badár Sándor és Aranyosi Péter humoristák fellépésével a Dumaszínház estje, valamint március 23-án Nagy Jonathán bűvészshow-ja.


A 20 éves Koprive Tamburazenekar március 9-én ad jubileumi koncertet a sportházban

Február 16-án az MMIK színháztermében egész estés műsort ad az Ungaresca Táncegyüttes, a Fő terén ünneplik  meg a tánc világnapját, május 24-én pedig ismét megrendezik a Quadille Táncfesztivált. A kicsikre is gondoltak a szervezők, többek között március 20-án és 21-én gyermek művészeti fesztivált, március 22-23-án pedig regionális középiskolai színházi találkozót szerveznek. Részletek a www.agorasavaria.hu oldalon olvashatók.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.