2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb III.kerület

Tesókkal együtt is sószobázhatnak a bölcsisek

A parajdi téglákkal kirakott sószobában is van játék (Fotó: obuda.hu)

Sóhomokozó! (Fotó: obuda.hu)

Az Óbudai Egyesített Bölcsődék nyolc bölcsődéjében is található sószoba, amelyet az ide járó gyermekek a téli időszakban napirend szerint használnak. A sószobákat ingyenesen lehet igénybe venni, és a bejelentkezést követően akár testvéreket is vihetnek a szülők.

A kerületben élő kisgyermekes családok szerencsés helyzetben vannak, mert nem kell a tengerpartig utazniuk, hogy a sós levegő gyógyító erejét élvezhessék, elég csak bejelentkezni a sószobával rendelkező bölcsődébe. A sószobák Himalája és parajdisó-téglával vannak burkolva, de van olyan sószoba is, ahol sóhomokozóban játszhatnak a gyermekek. A sószoba klímája kedvező hatással van a légzőszervi problémák megelőzésére, az asztma, az allergia, a szénanátha kiegészítő kezelésére.


Az Óbudai Egyesített Bölcsődék kisgyermek-nevelőinek, gondozóinak az a tapasztalatuk, hogy abban a bölcsődében, ahol van sószoba, ritkábban betegek és gyorsabban gyógyulnak a gyermekek.

Az alábbi bölcsődékben telefonos bejelentkezés után ingyenesen igénybe vehető a sószoba:

Csillaghegyi Makovecz Bölcsőde: +36 1 243-00-00

Kerék Bölcsőde: +36 1 388-95-27

Medgyessy Bölcsőde: +36 1 388-77-62

Mókus Bölcsőde: +36 1 386-88-86

Szél Bölcsőde: +36 1 368-59-78

Szérűskert Bölcsőde: +36 1 388-65-09

Víziorgona 1 Bölcsőde: +36 1 454-09-48

Víziorgona 8 Bölcsőde: +36 1 243-15-69

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.