2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Veszprém

Tíz éve, hogy sebet ütöttek a szívünkön

Marian Cozmára emlékeztek halála évfordulóján

Marian Cozma halálának tizedik évfordulója alkalmából a veszprémi kézilabdaklub – együttműködve a városvezetéssel és a szurkolói egyesülettel – megemlékezést tartott a román kézilabdázó Veszprém Aréna előtti szobránál pénteken 18 órától. Az eseményen a város és a sportegyesület elöljárói, egykori és jelenlegi játékosai a szurkolókkal közösen emlékeztek meg a napra pontosan tíz évvel ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt kiválóságról.


Az Arénánál álló szobra előtt emlékeztek Marian Cozmára pénteken (fotó: Kovács Bálint)

Veszprém polgármestere, Porga Gyula Veszprém gyásznapjáról beszélt a tragédia kapcsán. – Pontosan tíz esztendővel ezelőtt egy ifjú szív örökre elcsendesedett. Február 8-a Veszprém gyásznapjává vált. Ami szeretett játékosunkkal, Marian Cozmával történt azon a szomorú éjszakán, máig felfoghatatlan, feldolgozhatatlan, megmagyarázhatatlan.

Mécsesekkel, koszorúkkal rótták le kegyeletüket a kézilabdázóra emlékezők (fotó: Kovács Bálint)

Akárhogy is történt, a sors akaratából, vagy másért, Marian Cozma most már örökké veszprémi polgár marad. Nagyszerű, nemes lelkű fiatal volt, akit igaz barátunkként, testvérünkként szeretünk. Bár nem itt született, azonban itt, ebben a városban vált példaképpé, hőssé. Itt vált halhatatlanná Marian, akinek emlékét kegyelettel mindörökké megőrizzük.


A csapattársak, szurkolók, régi barátok szívén sosem gyógyul be a seb (fotó: Kovács Bálint)

A klub egykori operatív elnöke dr. Magyarády Péter, illetve az akkori csapat vezetőedzője, Mocsai Lajos is könnyeivel küszködve elevenítette fel Cozmához fűződő emlékeit. Magyarády elmondta, hogy nem azonos évben, de egy napon születtek, az eset óta pedig minden esztendőben az ég felé emeli a poharát. Mocsai a szurkolókat méltatta, hogy maradék erejükkel a tragédia fájdalmainak ellenére is a csapatot szolgálták akkoriban.

Kapcsolódó Cikkek