2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

Tíz évet kapott a rekordmennyiségű drogot csempésző férfi

Tíz év börtönbüntetéssel sújtotta első fokon a Szegedi Törvényszék csütörtökön azt az albán férfit, aki rekordmennyiségű, több mint 448 kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni 2017-ben.

A bíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 38 esztendős vádlottat, és a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasította Magyarország területéről.


A vádlott 2017. december 18-án hajnalban jelentkezett belépésre egy kamion sofőrjeként a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Járművét röntgenberendezéssel ellenőrizték, és kiderült, a pótkocsi felső felépítményében a tető meg van duplázva. A pénzügyőrök a rejtekhelyen 90 csomag, összesen több mint 448 kilogramm marihuánát, valamint 1,335 kilogramm hasist találtak. Az egymilliárd forint feketepiaci értékű kábítószer-szállítmány összes hatóanyag-tartalma a szakértői vélemény szerint a különösen jelentős mennyiség alsó határának csaknem ötvenszerese volt.

A férfi a bíróság előtt elismerte bűnösségét, de azt mondta, félti családját, ezért megbízóiról nem akart beszélni.

Az ügyész súlyosítás – fegyházbüntetés – kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország egyik első okosvárosrésze jön létre 2023-ra a Liget Budapest Projekt révén. A Smart Liget koncepciója az Európában is egyedülálló megoldásokkal a városrészt a főváros egyik legkörnyezetbarátabb, zéró károsanyag-kibocsátással működő helyévé teszi.

 • Újra beégett Karácsony

  Újra beégett Karácsony

  Tarlós István főpolgármestert akarta lejáratni legújabb videójában Karácsony Gergely, de visszanyalt a fagyi, ugyanis az ellenzéki jelölt kisfilmjében rosszul írták le azt, hogy Budapest.

 • Sérült gyerekek az állatkertben

  Sérült gyerekek az állatkertben

  A kormány fontosnak tartja, hogy a fogyatékkal élők is ugyanolyan részesei legyenek a társadalomnak, mint ép társaik – jelentette ki Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a 28.

 • Bűnöző migránsokat hozott a Soros-hajó

  Bűnöző migránsokat hozott a Soros-hajó

  A szicíliai rendőrség elfogott három migránst, akiket líbiai táborokban elkövetett bűncselekményekkel, köztük embercsempészettel, kínzással, gyilkossággal és nemi erőszakkal vádolnak.