EUR: 334,88 Ft
CHF: 306,50 Ft
2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Belföld

Több baba halálában is érintett Márki-Zayné

Nagyon úgy tűnik, hogy Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia több csecsemő haláláért is felelős lehet. A nő az agárdi „fényevő házaspár” babájának születésénél is jelen volt.

Eddig is tudni lehetett, hogy Márki-Zay Péter felesége két kisbaba halálában is érintett. Nemrég egy büntetőügyben hallgatták ki tanúként, mivel egy általa vezetett otthonszülés után nem adta be – az egyébként kötelező – K-vitamint a babának. A csecsemő ezután vérzékenység miatt alig két hónaposan meghalt, ami elkerülhető lett volna, ha megkapja a vitamint. Végül az oltásellenes szülők kerültek a vádlottak padjára, de a Ripost szerint az otthonszülést bábaként levezető politikusfeleséget is megvádolhatják az ügyben.


Az agárdi „fényevő házaspár” babájának születésénél is Márki-Zayné volt a szülésznő. A kis Benjamin másfél évesen, alig négy kilósan halt meg. Ebben az ügyben a szülőket végül súlyos börtönbüntetésre ítélték, ahogy a baba háziorvosát is, igaz, ő csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A Márki-Zay Péterékhez köthető vállalkozás (amelynek 2017-ig volt ügyvezetője a hódmezővásárhelyi polgármester) 2015-ben is bekerült a hírekbe. Akkor is Marki-Zayné vezette le a szülést, ami után meghalt a baba. A Vasárnapi Hírek beszámolója szerint a szülés során végig hallották a baba szívhangját, és az anya is érezte a mozgást, de miután a baba világra jött, nem kapott levegőt, és csak akkor riasztották a mentőket, amikor már nem tudták újraéleszteni, ez az orvosoknak sem sikerült.


– Ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják – mondta a tavalyi kampány során Márky-Zay Péter. A kijelentés miatt a politikusnak később 800 ezer forint sérelemdíjat kellett fizetnie. Az Origo szerint a  polgármester családjának kifejezetten anyagi érdeke volt, hogy a szülő nők féljenek a vásárhelyi kórháztól, és inkább az általuk kínált otthonszülést válasszák.

Kapcsolódó Cikkek