EUR: 320,10 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Többen nézték tévén idén az amerikai elnök évértékelőjét, mint tavaly

Valamivel többen nézték tévén idén az amerikai elnök évértékelőjét, mint tavaly, de kevesebben, mint tavalyelőtt – adta hírül csütörtökön az AP amerikai hírügynökség.

Az idén 46,8 millióan voltak kíváncsiak arra, hogy Donald Trump mit mond az Unió (az Egyesült Államok) állapotáról, míg tavaly 1,2 millióval kevesebb embert érdekelt a beszámolója. Tavalyelőtt viszont 900 ezerrel többen ültek a képernyők elé, mint idén. Az akkori érdeklődés élénksége a premierjelleg okán érthető, hiszen abban az évben mondott Trump először ilyen beszédet.


A tévék versenyében a legtöbb nézőt a Trumphoz barátian viszonyuló Fox News hírcsatorna hódította el: 11,1 milliót. A második az NBC lett 7,1 millióval, majd a sorrend: CBS 6,7, ABC 5,9, MSNBC 3,8 és CNN 3,4 millió nézővel.

Az AP megjegyzi, hogy a Fox 11,1 millió nézőjéből csaknem 4 millió elkapcsolt a demokrata Stacey Abrams válaszfelszólalásáról.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját tűzik műsorra

  Mozart legismertebb operáját, A varázsfuvolát tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) német nyelven, magyar feliratozással, Hábetler András rendezésében április 30-án a pécsi Kodály Központban – tájékoztatta az együttes az MTI-t.

 • Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Szijjártó: Európának új vezetőkre van szüksége

  Európának új vezetőkre van szüksége, olyanokra, akik felismerik az európai emberek érdekeit, és képesek is azokat megvédeni – reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Bizottság elnökének kijelentésére.

 • Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Ne engedjék a házi kedvencet a szabadban kószálni

  Csaknem háromszor nagyobb eséllyel kapnak el valamilyen fertőzést azok a macskák, amelyeket gazdáik hagynak szabadon kószálni a külvilágban, mint azok a cicák, amelyeket nem engednek ki a szabadba – állapították meg amerikai kutatók, megjegyezve, hogy a házi macskák bizonyos betegségei az emberre is átterjedhetnek.