2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Belföld

Többen nézték tévén idén az amerikai elnök évértékelőjét, mint tavaly

Valamivel többen nézték tévén idén az amerikai elnök évértékelőjét, mint tavaly, de kevesebben, mint tavalyelőtt – adta hírül csütörtökön az AP amerikai hírügynökség.

Az idén 46,8 millióan voltak kíváncsiak arra, hogy Donald Trump mit mond az Unió (az Egyesült Államok) állapotáról, míg tavaly 1,2 millióval kevesebb embert érdekelt a beszámolója. Tavalyelőtt viszont 900 ezerrel többen ültek a képernyők elé, mint idén. Az akkori érdeklődés élénksége a premierjelleg okán érthető, hiszen abban az évben mondott Trump először ilyen beszédet.


A tévék versenyében a legtöbb nézőt a Trumphoz barátian viszonyuló Fox News hírcsatorna hódította el: 11,1 milliót. A második az NBC lett 7,1 millióval, majd a sorrend: CBS 6,7, ABC 5,9, MSNBC 3,8 és CNN 3,4 millió nézővel.

Az AP megjegyzi, hogy a Fox 11,1 millió nézőjéből csaknem 4 millió elkapcsolt a demokrata Stacey Abrams válaszfelszólalásáról.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Bakondi: Nő a migrációs nyomás

    Bakondi: Nő a migrációs nyomás

    A horvát határrendészet erősödése miatt egyre több migráns indul vissza Szerbia, majd Magyarország, sőt Románia felé – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a közmédiának nyilatkozva kedden a boszniai Bihacon, azt követően, hogy a bosnyák-horvát határra látogatott.