EUR: 312,85 Ft
CHF: 275,80 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Egyéb Érd

Tollaslabdában is jók az érdiek

Sikerek a megyei döntőn

A Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában a Pest megyei Diáksport Szövetség, a Magyar Tollaslabda Szövetség és az érdi VSE közös szervezésében 109 résztvevővel rendezték meg a Pest megyei diákolimpia döntőjét.


Ezeket a versenyeket általában két kategóriában rendezik meg, ám most csak B kategóriában folytak küzdelmek, ugyanis a szervezők úgy döntöttek, hogy az A kategória indulói közvetlenül jussanak tovább. A B kategóriában következtek tehát a meccsek, hogy az eredmények alapján korcsoportonként az első négy helyezett indulási jogot szerezzen a március 2-án Cegléden rendezendő területi döntőre.

A legkisebbek is képviseltették magukat

A mostani érdi vetélkedésen a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola – amely az utóbbi három évben mindig megnyerte a kategória összesített versenyét – 24 játékost indított, de mellettük további érdiek is neveztek.


A II. korcsoportban a fiúknál három érdi is dobogóra állhatott

A III. korcsoportos fiúknál az érdi Horváth Levente lett az első; a két bronzérmes érdi, Nikolics Balázs és Flórián Bencze elé bejött még a dánszentmiklósi Sedró Kornél a második helyre

Mind a négy továbbjutó érdi lett a fiúk IV. korcsoportjában

A helyiek szinte minden korcsoportban kiválóan szerepeltek. A II. korcsoportban a fiúknál például három érdi is dobogóra állhatott, miután a győztes Borbás Dávid mögött Kovács Marcell második lett, Tóth Milán pedig harmadik helyezést ért el. Hasonló volt a helyzet a III. korcsoportos fiúknál; náluk Horváth Levente lett az első, de közé és a két bronzérmes másik érdi, Nikolics Balázs és Flórián Bencze közé bekerült még a dánszentmiklósi Sedró Kornél a második helyre. A lányoknál Fekete Tímea egy harmadik hely megszerzésével juttatta magát a területi döntőbe.

A jórészt versenyzőkből álló közönség feszülten figyelte a meccseket

A IV. korcsoportban a fiúk még az előbbi két korcsoport teljesítményét is felülmúlták: mind a négy továbbjutó érdi lett, az első helyet a Vörösmarty Mihály Gimnáziumból Harmos Márton szerezte meg Nikolics Dominik és Nika Roland – mindkettő a Batthyányba jár – és az ugyancsak VMG-s Flórián Tamás előtt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek