EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 19., szombat
Nándor

Egyéb Zalaegerszeg

Tombol az influenza

Zalaegerszegen is tetőzik az influenzajárvány. A figyelőszolgálat adatai szerint az elmúlt időszakban kétszer annyian fordultak orvoshoz, mint bő egy hónappal ezelőtt. A laboratóriumok a beküldött mintákban az A vírust azonosították. A megelőző védőoltásokat természetesen beadják a páciensek kérésére, ám csak azzal a feltétellel, ha szeparálva vannak a vírustól. A háziorvosok jelentéseire épülő összesítések szerint már néhány hete elkezdődött a járvány. A betegségben országosan, így városunkban is, a lakosság jelentős része érintett. Dr. Tóth Magdolna megyei tisztiorvos, a ZMKH Népegészségügyi Főosztály főosztályvezető-helyettese elmondta, hogy elsősorban a 24 éven aluli iskolások közül kerül ki a legtöbb beteg. Noha idén korábban kezdődött a szezon, mint tavaly, a szakemberek felhívják a figyelmet a megelőzés fontosságára, és az oltást most sem késő beadatni. Mindemellett január 25-étől már érvényes a látogatási tilalom a Zala Megyei Szent Rafael Kórház II. számú belgyógyászati osztályán, az intézkedésre a halmozottan előforduló influenzaszerű megbetegedések miatt volt szükség. Amennyiben emelkedik a betegek száma, további osztályokra is kiterjesztik az óvintézkedést.

A grafikon is mutatja a betegek számának növekedését


Kapcsolódó Cikkek

 • Kinyitották a Kikötőt

  Kinyitották a Kikötőt

  A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

 • Az egykori Cserhát lakóira emlékeztek

  Az egykori Cserhát lakóira emlékeztek

  Kilencedik alkalommal rendezte meg a városrész múltját felidéző megemlékezést a Cserhát Baráti Társaság a Lovassy Gimnázium udvarán találgató emlékjelnél.

 • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

  Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

  Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.