2019. március 21., csütörtök
Benedek

Belföld

Tovább bohóckodnak az ellenzékiek

Durva helyesírási hibával írt papírlappal érkezett tegnap a mentelmi bizottság elé két MSZP-s képviselő: Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó, akiket a túlóratörvény szavazásának decemberi akadályozása miatt ítélt illetménymegvonásra a házelnök.

Hülyét csinált magából az MSZP két országgyűlési képviselője: Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes. Azért idézte be őket a bizottság, mert erőszakkal állták el decemberben a házelnök útját, amikor Latorcai János a parlamenti ülésterem pulpitusára akart felmenni a túlóratörvény elfogadásának napján. E mellett az ügyészség kérte mentelmi joguk felfüggesztését, amiért az MTVA-ban decemberben jogszabálysértő módon viselkedtek.


Kunhalmiék parlamenti botránykeltésük és tévészékházbeli bóhockodásuk után ismét leégették magukat. Kezükben papírlapokra nyomtatott feliratokkal érkeztek a bizottság elé, amelyeken azonban nem sikerült eltalálniuk, hogyan is kell magyar nyelven helyesen írni a „fojtani” igét. A beégésről készült fotók felrobbantották a közösségi hálót, ahol még saját szavazóik is ekézni kezdték a két képviselőnő vérciki akcióját.

A hiba a jelek szerint Harangozó Tamásnak és Varju Lászlónak sem tűnt fel MTI/Balogh Zoltán

 

A többi ellenzéki képviselő sem viselkedett méltóbban a két szocialistánál: az Országgyűlés idei első ülésén ugyanis  aktív munka helyett újfent bohóckodásba kezdtek. Frakciónként vonultak ki az ülésteremből, és sajtótájékoztatón közölték, hogy ismét az utcán kívánják folytatni a politizálást. Szánalmas akciójukkal  magas labdákat dobáltak fel Kövér László házelnöknek, aki ironikusan megköszönte az ellenzéki vezérszónokok „sokatmondó és időtakarékos” megszólalásait.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek