2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Külföld

Trump beszólt Sorosnak

Megtartotta évértékelő beszédét Donald Trump amerikai elnök, amelyben kitért a mexikói határra tervezett határkerítés építésére, és üzent Soros Györgynek is.

Donald Trump mondandójának legnagyobb részét az amerikai–mexikói határra tervezett fal tette ki. Elmondta, hogy teljes mellszélességgel kiáll a fal megépítése mellett, de emellett szorgalmazta a politikai felek közötti megállapodást az ügyben. Ismeretes, hogy az amerikai kormányzat december 22-én részlegesen leállt 35 napra, ugyanis a politikai szereplők nem tudtak megállapodni a fal költségvetéséről. Trump ötmilliárd (1300 milliárd forint) dollárt kért erre a célra.


EPA/MICHAEL REYNOLDS

– Itt az ideje, hogy a kongresszus megmutassa a világnak, hogy elkötelezett az illegális migráció megállítása iránt – fogalmazott.

Trump szerint a délről érkező migránskaravánok nem véletlenszerűen, hanem szervezetten érkeznek az amerikai határhoz. Ezzel pedig Soros Györgynek üzent, mint mondta a milliárdosok fallal veszik körbe birtokaikat, de az országba simán beengednék az illegális bevándorlókat.


Amint a Lokál korábban beszámolt róla, Soros György is fallal védi Long Island-i, a Hamptons nevű luxusnegyedben található birtokát. A The Daily Caller című lap videóban buktatta le a milliárdost, aki a területet helyenként három méter magas betonfallal vetette körül, amelyre tízméterenként térfigyelő kamerákat is felszereltek. Úgy látszik, Soros saját eszméit nem alkalmazza a gyakorlatban.

Trump azt is bejelentette, hogy február 27–28-án találkozik ismét Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel Vietnamban. Az elnök szerint, ha nem őt választották volna meg az emberek, akkor az USA most háborúban állna a távol-keleti országgal.

EPA/KEVIN LIM / THE STRAITS TIMES / EDITORIAL USE ONLY

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek