EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Külföld

Trump újra találkozik Kim Dzsong Unnal

Ma tartja második csúcstalálkozóját Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök. A vezetők ezúttal Vietnam fővárosában, Hanoiban találkoznak. 

Az amerikai–észak-koreai csúcstalálkozót február 27-én és 28-án tartják, a tervek szerint két napig tart, de szükség esetén meghosszabbíthatják. A találkozó egy négyszemközti megbeszéléssel kezdődik, majd díszvacsora fogadja a két vezetőt és kíséretüket, a kétoldalú tárgyalások pedig csütörtökön kezdődnek. A hanoi találkozón Trump célja továbbra is Észak-Korea atomfegyver-mentesítése.


A csúcstalálkozót – a tavalyi szingapúrihoz hasonlóan – hatalmas érdeklődés övezi. Kim Dzsong Un 4500 kilométert megtéve vonattal érkezett Hanoiba. Az út során sikerült lencsevégre kapni, amint Kínában pihenőt tartva rágyújtott. Az igazi vezetők mellett egyébként hasonmásaik is megjelentek Vietnamban, de Kimét kiutasították az országból, Trumpét pedig megkérték, ne öltözzön úgy, mint az amerikai elnök.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyon gyorsan terjed a koronavírus Kínában

  Nagyon gyorsan terjed a koronavírus Kínában

  Egyre gyorsabb ütemben terjed az országban az új koronavírus, amely már a lappangási időszakban is fertőző – jelentette ki a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap.

 • Egyre több migráns érkezik a tengeren, ha enyhül az idő

  Egyre több migráns érkezik a tengeren, ha enyhül az idő

  Az időjárás enyhülésével a tengeren keresztül Spanyolországba és Olaszországba érkező illegális bevándorlók száma növekedni fog a kutatók és a titkosszolgálatok prognózisa szerint – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombat este az M1 aktuális csatornán.

 • Egyre több a halott a földrengésben

  Egyre több a halott a földrengésben

  Legkevesebb 29 ember veszítette életét a legújabb adatok szerint a péntek esti délkelet-törökországi földrengésben – jelentette az Anadolu török hivatalos hírügynökség a katasztrófavédelemre (AFAD) hivatkozva szombaton.

 • Koronavírus gyanú egy moszkvai szállodában

  Koronavírus gyanú egy moszkvai szállodában

  Egy észak-moszkvai szálloda nyolc vendégét vitték kórházba szombaton magas lázzal, jelenleg vizsgálat alatt állnak, hogy kiderüljön, a tüdőgyulladást okozó új koronavírus fertőzte-e meg őket – tájékoztatta a TASZSZ orosz hírügynökséget egy egészségügyi forrás.