EUR: 313,23 Ft
CHF: 276,64 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Program

Tudjuk, mit eszel idén a fánkfesztiválon!

Lekváros fánkot, csokis fánkot, túrós fánkot, narancskrémes fánkot, szalagos fánkot, csörögefánkot, rózsafánkot, eperfánkot, gesztenyés fánkot, diós fánkot, marcipános fánkot, grillázzsal töltött fánkot, sajtos fánkot, sonkás fánkot, zöldséges fánkot, rumos fánkot, likőrös fánkot és minden olyan fánkot, amit csak készítenek a világon…

Nagykanizsa, 2019. február 28. – Március 1-3-ig tizenegyedik alkalommal rendezi meg Nagykanizsán az Országos Farsangi Fánkfesztivált a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE). Koncertek, kalóriaégető futóverseny, jelmezes felvonulás, bor- és pálinkakóstolás várja a díjmentes eseményre látogatókat.


Év eleji bálok elengedhetetlen és legfinomabb velejárója a farsangi fánk. E finomságok fesztiválját és versenyét rendezi meg március 1-3. között a Kanizsa Plázában a vasutas művház, hogy népszerűsítse, és hagyományait öregbítse a különféle, lekváros, szalagos, csöröge, krémes, rózsa- és egyéb fánkoknak. A fánkok gazdag íz- és formavilágának megismerésére és megízlelésére a legjobb döntés ez az esemény.

A fánkversenyre 3-5 fős csapattal jelentkezhettek a profik és az amatőrök „hozott”, „helyben készített”, „hagyományos” vagy „különleges táplálkozási igényt kielégítő” fánk kategóriában. Az élmény fokozása érdekében a szervezők arra kértek minden csapatot, hogy hagyományos farsangi fánkkal is vegyenek részt a megmérettetésen. A résztvevő csapatok idén is részesei lehetnek egy Guiness Rekord-kísérletnek.


A fánkverseny mellett több zenés és táncos előadás is szerepel többek között a MÁV-csoport, a Rail Cargo Hungaria és a nagykanizsai önkormányzat támogatásával megrendezett fesztivál programjában. Szombat délelőtt pedig farsangi futóversenyen és jelmezes felvonuláson lehet előre lemozogni a kalóriákat, délután fellép a Pécsi Vasutas Koncert fúvós Zenekar, a Nagykanizsai Fúvószenekar, Pécs Város Mazsorett Együttese, a Vasutas Zene és Képzőművészeti Iskola Pesti Broadway Musical Stúdiója, lesz Pacsirták koncert, kongashow, majd Csézyvel zárul az este. A felnőtteket bor- és pálinkakóstolás, a gyermekeket többek között arcfestés és kézműves-foglalkozás várja. A fesztiválra a belépés díjmentes. A részletes program a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház honlapján (www.kodalymk.hu), továbbá a Fánkfesztivál honlapján (www.farsangifankfesztival.hu) tekinthető meg.

A rendezvény médiatámogatója az MTVA, a TV2, a Muravidéki Magyar Rádió, a Zalai Hírlap, a Nagykanizsa online, a Nagykanizsai Szuperinfó, a Nagykanizsai Maraton, a 8800.hu, a Dél-Zala Press és a KanizsaHír.

Kapcsolódó Cikkek

  • Újra Budapestre jön a Scorpions

    Újra Budapestre jön a Scorpions

    Újra lesz Scorpions-koncert Magyarországon: a világhírű, 54 éve létező német hard rock csapat november 18-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel Crazy World Tour című koncertsorozata keretében – közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

  • Kezdődik a hatodik Nagy-Szín-Pad!

    Kezdődik a hatodik Nagy-Szín-Pad!

    Hatodik alkalommal indul a koncertező előadók legrangosabb hazai versenye, a Nagy-Szín-Pad! A 2019-es mezőnyt a Follow the Flow, Koszi Janka, a New Level Empire, a Nomad, a Stolen Beat, a Useme, a USNK és a The Bluebay Foxes alkotja. A résztvevők meghívást kapnak többek között a Szigetre, a VOLTra, a STRANDra, a MOL Nagyon Balaton eseményeire és a Campusra, a győztes pedig a fesztiválok nagyszínpadán koncertezhet.