2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Program

Tudjuk, mit eszel idén a fánkfesztiválon!

Lekváros fánkot, csokis fánkot, túrós fánkot, narancskrémes fánkot, szalagos fánkot, csörögefánkot, rózsafánkot, eperfánkot, gesztenyés fánkot, diós fánkot, marcipános fánkot, grillázzsal töltött fánkot, sajtos fánkot, sonkás fánkot, zöldséges fánkot, rumos fánkot, likőrös fánkot és minden olyan fánkot, amit csak készítenek a világon…

Nagykanizsa, 2019. február 28. – Március 1-3-ig tizenegyedik alkalommal rendezi meg Nagykanizsán az Országos Farsangi Fánkfesztivált a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE). Koncertek, kalóriaégető futóverseny, jelmezes felvonulás, bor- és pálinkakóstolás várja a díjmentes eseményre látogatókat.


Év eleji bálok elengedhetetlen és legfinomabb velejárója a farsangi fánk. E finomságok fesztiválját és versenyét rendezi meg március 1-3. között a Kanizsa Plázában a vasutas művház, hogy népszerűsítse, és hagyományait öregbítse a különféle, lekváros, szalagos, csöröge, krémes, rózsa- és egyéb fánkoknak. A fánkok gazdag íz- és formavilágának megismerésére és megízlelésére a legjobb döntés ez az esemény.

A fánkversenyre 3-5 fős csapattal jelentkezhettek a profik és az amatőrök „hozott”, „helyben készített”, „hagyományos” vagy „különleges táplálkozási igényt kielégítő” fánk kategóriában. Az élmény fokozása érdekében a szervezők arra kértek minden csapatot, hogy hagyományos farsangi fánkkal is vegyenek részt a megmérettetésen. A résztvevő csapatok idén is részesei lehetnek egy Guiness Rekord-kísérletnek.


A fánkverseny mellett több zenés és táncos előadás is szerepel többek között a MÁV-csoport, a Rail Cargo Hungaria és a nagykanizsai önkormányzat támogatásával megrendezett fesztivál programjában. Szombat délelőtt pedig farsangi futóversenyen és jelmezes felvonuláson lehet előre lemozogni a kalóriákat, délután fellép a Pécsi Vasutas Koncert fúvós Zenekar, a Nagykanizsai Fúvószenekar, Pécs Város Mazsorett Együttese, a Vasutas Zene és Képzőművészeti Iskola Pesti Broadway Musical Stúdiója, lesz Pacsirták koncert, kongashow, majd Csézyvel zárul az este. A felnőtteket bor- és pálinkakóstolás, a gyermekeket többek között arcfestés és kézműves-foglalkozás várja. A fesztiválra a belépés díjmentes. A részletes program a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház honlapján (www.kodalymk.hu), továbbá a Fánkfesztivál honlapján (www.farsangifankfesztival.hu) tekinthető meg.

A rendezvény médiatámogatója az MTVA, a TV2, a Muravidéki Magyar Rádió, a Zalai Hírlap, a Nagykanizsa online, a Nagykanizsai Szuperinfó, a Nagykanizsai Maraton, a 8800.hu, a Dél-Zala Press és a KanizsaHír.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szimfonikus szuperkoncert

  Szimfonikus szuperkoncert

  Negyvenhét éve annak, hogy Adamis Anna és Presser Gábor megalkották a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című halhatatlan musicalt, melynek dalait a mai napig ismeri szinte mindenki országhatáron belül és kívül egyaránt.

 • Botrány

  Botrány

  Roger Ailes (John Lithgow), az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb médiabirodalmának vezetője…

 • Rengeteg fantasztikus koncert vár ránk 2020-ban

  Rengeteg fantasztikus koncert vár ránk 2020-ban

  A 2020-as év rengeteg fantasztikus koncertet tartogat. Mások mellett a Slipknot, Santana, Lenny Kravitz, Chick Corea, Damon Albarn, Nick Cave, Céline Dion, a System of A Down, James Blunt, a Pearl Jam, az Aerosmith és a Simply Red is fellép idén Magyarországon.