EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb Kecskemét

Tűzifát kaptak a rászoruló családok

Harminc köbméter szociális tűzifát osztott ki a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Városi Szociális Közalapítvány. A szabadidőközpont elöregedett fáinak kitermelésével a rászoruló családok két-két köbméter tüzelőt vihettek haza.

Farakodástól volt hangos a Benkó Zoltán Szabadidőközpont csütörtök reggel. Folyamatosan érkeztek az utánfutós autók és a kisteherautók. Ma tartotta közös szociális faosztási akcióját a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Városi Szociális Közalapítvány. A 174 hektáros területen mindig vannak olyan elöregedett fák, amelyeket már ki kell termelni, mivel sokszor balesetveszélyesek.


Tizenkét család vihetett haza két-két köbmétert a kitermelt fából

– Hogy ez ne vesszen kárba, ezért gondoltuk már pár évvel ezelőtt, hogy az alapítvánnyal minden évben csinálunk egy akciót, amelyben a fát szociális juttatásként kiosszuk a rászorulóknak – mondta Havas Endre Csaba, a létesítmény üzemeltetési osztályvezetője. Idén mintegy 30 köbméter fát termeltek ki, amit a Városi Szociális Közalapítvány által kiválasztott családok részére osztottak ki.

– A múlt évben 15 millió forint értékű fát tudtunk kiosztani. Most még nincs elég pénzünk ahhoz, hogy kielégítsük az igényeket, így nagyon sokat segítettek abban, hogy felajánlották számunkra, a kitermelt fát osszuk szét a rászorulók között – mondta Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke.

Az idei akcióban 12 család vihetett haza két-két köbméter tüzelőt. A faosztásra olyan rászorulókat választottak ki, akik el tudják szállítani és otthon fel tudják dolgozni a tüzelőt. Az alapítványhoz minden évben sokan fordulnak tűzifáért, így az ilyen felajánlások nagy segítséget jelentenek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.