2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Hódmezővásárhely

Új darabbal készül a Bessenyei Színkör

Nemrég Bessenyei-díjjal jutalmazták a hódmezővásárhelyi színkört. Benkő Brigitta, a Bessenyei Színkör vezetője elmondta, hogy a csapat tagjai először megdöbbentek, hiszen óriási felelősség egy ilyen díj elnyerése, de természetesen hihetetlenül boldogok voltak. Viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a munka nem állhat meg, sőt, még intenzívebben kell készülniük, próbálniuk.

– Három esemény vár ránk rövid időn belül. Az első fontos állomás egy verses est lesz. A helység kalapácsa darabunkat visszük Szolnokra, és ennek a főpróba-előadása lesz még Hódmezővásárhelyen. Új darabban is gondolkodunk. Már olvasgattunk egy kortárs művet, amelynek a nehézségét az adja, hogy a fiataljainknak gyerekeket kell játszani. A gyerekek sorsán keresztül a szülők eléggé bonyolult viszonyait fogjuk megismerni – fogalmazott Benkő Brigitta, a Bessenyei Színkör vezetője, aki hozzátette A helység kalapácsa produkciójuk nézőrekordot is döntött, hiszen a szolnoki előadásokkal a 4000 fős közönséget fogják elérni.


A Bessenyei Színkör A helység kalapácsa premierje után

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.