EUR: 323,18 Ft
CHF: 288,42 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Szombathely

Új játékosokat igazolt a Kútház Haladás

Jó formában a zöld-fehérek futsalcsapata

Szerző: Babós M. Róbert


A 4. helyen, 12 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel a háta mögött várja a bajnokság alapszakaszának zárómeccsét a Kútház Haladás VSE NB I-es futsalcsapata.

Michel Melo magabiztosan játszott a Nyírgulaj ellen is Fotó: hungarysport.hu

Debreceni győzelemmel kezdték az új évet a zöld-fehérek, majd egy végletekig kiélezett mérkőzésen vesztettek pontokat a Veszprém ellen. Jól kezdték a meccset Dróthék, a labdát többet birtokolták, helyzetekig jutottak, és a védők, valamint a kapus is a helyén volt, amikor kellett. A szünet után azonban bátran kitámadt a Veszprém, a feltolt védekezés nem feküdt a Haladásnak. Ismét Tatai villant, a vendégvédelem pedig kihagyott, így az előny újra a házigazdáknál volt. A hátrányba kerülő vasi együttes ezután mindent egy lapra feltéve rohamozott. A Veszprém visszahúzódott és átadta a területet, a Haladás pedig vészkapusra váltott. A hajrában Vas Ádám egyenlíthetett volna, majd az utolsó percben Michel Melo oldalvasra bombázott, így a lefújáskor FC Veszprém–Kútház Haladás VSE 2-1 állt az eredményjelzőn.  A találkozó végén egy önfeláldozó becsúszás után Vas Ádám bokája aláfordult, a bokacsontból vált le egy darab, ezért még aznap begipszelték a játékos lábát.


Zsúfolásig telt a nézőtér a hazai pályán Fotó: hungarysport.hu

A január 25-i fordulóban Michel Melo és Horváth Péter dupláival magabiztos győzelmet arattak a szombathelyi futsalosok. A Nyírgyulaj elleni derbin megtelt a szombathelyi lelátó. A keretből Dróth eltiltás, Vas pedig sérülés miatt hiányzott, ennek ellenére a nyomást csak a 6. percig bírták a nyírségiek. Ekkor Hajmási Milán köszönt be, majd Horváth Péter és Michel Melo biztossá tette a vezetést. A szünet után Vass révén szépített a Nyírgyulaj, de jött a szombathelyiek csapatkapitánya, Horváth Péter és újra háromgólossá vált a hazai előny. Kántor révén még egyszer sikerült közelítenie a vendégeknek, de az utolsó percben Michel Melo, valamint Simic is betalált, így simán győztek a szombathelyiek.

A Kútház Haladás VSE futsalegyüttes szeretné minél jobb pozícióból kezdeni a rájátszást, majd pedig biztosítaná helyét a Magyar Kupa Final Fourban. Ezért erősít a vasi együttes. A veszprémi vereség után jelentették be, hogy Vidák Balázs, aki több bajnoki érmet és egy kupagyőzelmet is ünnepelhetett már, féléves győri kölcsönjáték után visszatér a Rohonci útra. Tárgyalásban állnak a horvát Zvonimir Horvattal, aki próbajátékon bizonyíthatja, hogy érdemes szerződtetni. Kapusposzton is változik a Haladás kerete. A 24 éves Alesztics Marcell személyében egy válogatott hálóőrrel lesz gazdagabb a vasi klub, míg Matyi Benjámin távozik. Alesztics korábban az ETO színeiben, legutóbb pedig az olasz másodosztályban védett.

A Kútház Haladás több poszton erősít az új évben Fotó: hungarysport.hu

A zöld-fehérek a Magyar Kupa-negyeddöntő február 6-i visszavágója után, a 6. helyen álló Aramis SE ellen zárják a bajnokság alapszakaszát. A 18. fordulóban február 11-én este találkozik Szombathelyen a két csapat.

Kapcsolódó Cikkek