2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Pécs

Új kukásautókkal jönnek

Az év végéig harminc új hulladékszállító járművet vásárol a pécsi önkormányzat, így már azokba a szűk és meredek utcákba is be tudnak hajtani, ahová eddig nem. Őri László, Pécs alpolgármestere hangsúlyozta: az új járművek felépítményét Pécsett gyártják majd, és a legkorszerűbb motorral látják el. A beruházás összértéke 1,5 milliárd forint.

A régi hulladékszállító kocsiknál jóval környezetbarátabb, Euro 6-os besorolású motorral látják el azokat az új járműveket, amelyek hamarosan Pécs legnehezebben elérhető utcáit járják majd. A kukásautók felépítményét a pécsi székhelyű Seres Gépipari és Kereskedelmi Kft. gyártja.


Pécs városa számára két szempontból is fontos ez a járműbeszerzés – hangsúlyozta Őri László. Pécs alpolgármestere elmondta: amellett, hogy ezekkel a gépkocsikkal javul Pécs városában a hulladékszállítás minősége, és nő az a terület, amelyet szelektív hulladékgyűjtéssel el tudnak érni, még a pécsi gazdaságot is gyarapítják, hiszen itt gyártják a járművek felépítményét.

Pécs családi házas övezeteiben jelenleg 17 ezer háztartásnál megoldott a szelektíven gyűjtött hulladék közvetlenül háztól való elszállítása. A fejlesztésnek köszönhetően ez a szám 23 ezerre nő, és csaknem az összes családi házas háztartást érinti.

Leitol Csaba, a Dél-Kom Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: nemcsak a hagyományos hulladékgyűjtésben, hanem a szelektív hulladékgyűjtésben is kiemelkedő szerepet fog játszani. Hiszen a több mint tízéves járműveket olyan újakra cserélik, amelyek sokkal több mindenre lesznek képesek.

Kapcsolódó Cikkek