EUR: 323,18 Ft
CHF: 288,42 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb XVII.kerület

Új lemezzel hangolt A Dalra Petruska

Reláció címmel márciusban jelenik meg Petruska harmadik nagylemeze, először zenekari felállással. A dalszerző-énekesre addig sűrű hetek várnak, készül a lemezbemutató koncertre, és a Help Me Out of Here című számával versenyez A Dal című műsorban.

Petruska és a kerületi Temesvári Bence már Rákosmentén is koncertezett (fotó: Rákosmente Önkormányzata)

Petruskát dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Junior Artisjus Díjra jelölték. Bár zenei körökben fokozatosan nevet szerzett magának, a nagy áttörést a 2016-os A Dal hozta meg neki: a műsorban trió formációban (két kerületivel, Temesvári Bencével és Dely Domonkossal) a legjobb négybe került a Trouble in My Mind című szerzeményével. Az azt követő évben a Nagy-Szín-Pad vetélkedőben is részt vett.


Három éve Dely Domi (balra) megduplázta a kerületiek számát a formációban
MTI Fotó: Mohai Balázs

A 2014-es, budapesti metrómegállókat megzenésítő Metropolita, majd a két évvel későbbi, az Y-generációt vizsgáló Kapunyitó után Petruska 2019-ben új nagylemezzel jelentkezik. A Reláció című albumon az őt kísérő muzsikusok száma is gyarapodott, az állandó tag Temesvári Bence mellé hárman csatlakoztak. A lemezbemutató koncerteken most először hallhatjuk a virtuóz gitáros dalait teljes zenekari kísérettel. A budapesti bemutatás március 29-én lesz, a Trip Hajón. Petruska addig is hallat magáról, ugyanis ismét bekerült A Dal legjobb harminc produkciója közé, a múlt szombaton pedig a zsűrit meggyőzve az elődöntőbe jutott Help Me Out of Here című dalával.

A szombati műsor alatt fotósunknak is pózolt

Petruska, Help Me Out of Here, klip:

Címkék

Kapcsolódó Cikkek