EUR: 323,17 Ft
CHF: 288,30 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Pécs

Új rendelőt építenek Újhegyen

Két háziorvosi praxis költözhet abba az új rendelőintézetbe, amit Pécs-Újhegyen építenek. Az új egészségügyi beruházással 6000 ember ellátása válik könnyebbé. 

Tavasszal már meg is kezdődhet annak a Bor utcai rendelőintézetnek az építése, ami nagyban megkönnyítheti a Pécs-Újhegyiek orvosi alapellátását. Az eddig nehezen megközelíthető rendelők, központi helyre és egy épületbe költözhetnek.


– Pécsett a rendszerváltás óta a legnagyobb alapellátás-fejlesztési program zajlik, amelyben több mint 700 millió forintot fordítunk számos önkormányzati tulajdonú háziorvosi rendelő modernizálására – hangsúlyozta Őri László. Pécs alpolgármestere elmondta, e körbe tartozik egyebek mellett a Mecsekoldal, Somogy, Vasas, Hird, illetve a mostani helyszín, Újhegy orvosi alapellátása is.

Haász János képviselő arra hívta fel a figyelmet, a mostani helyszín sokkal jobban megközelíthető, közvetlen szomszédságában van a buszmegálló, így az idősek is könnyebben, gyorsabban juthatnak el az orvoshoz. Emellett természetesen a parkolást is megoldják, amely egyébként Újhegy szűk utcáin nem mindig a legkönnyebb feladat.

Őri: Újhegyen két háziorvosi praxis is működik, magántulajdonú épületben, és egyik sincs jól megközelíthető helyen

 

– A kormány számára kiemelten fontos terület az egészségügy rendbetétele, a szolgáltatások javítása, az infrastruktúra fejlesztése. Ez a beruházás jól illeszkedik a pécsi egészségügyi fejlesztések sorába – közölte lapunkkal Hoppál Péter, aki a terület országgyűlési képviselőjeként maga is szorgalmazta, hogy az egyes városrészek ellátása is javuljon.

Az Újhegyre tervezett rendelőintézet építésére 130 millió forintot költenek, várhatóan ez év végéig be is fejezik.

 

Kapcsolódó Cikkek