EUR: 333,89 Ft
CHF: 304,65 Ft
2019. november 11., hétfő
Márton

Belföld

Új tűzoltókat avatott a katasztrófavédelem

Százhetvennyolc új tűzoltó tiszthelyettes tett esküt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) Oktatási Központjában, pénteken Budapesten.

Az új tiszthelyettesekkel egy időben 10 olyan tűzoltó tisztjelölt is esküt tett, akik még a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói.


Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója hangsúlyozta: a katasztrófavédelem kibővült feladatainak végrehajtásához stabil, jól képzett, elkötelezett személyi állomány szükséges.

Ezt szolgálja az egységes, megújult belügyi képzés rendszere, illetve a kormányzat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen kialakította a tisztképzést biztosító katasztrófavédelmi intézetet is – mondta.

Ugyanakkor – folytatta – az új szolgálati törvény megteremtette annak lehetőségét, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói már tanulmányaik közben tisztjelölti jogviszonyban kapcsolódjanak a katasztrófavédelemhez.

Ez pedig biztosítja a kiszámítható életpálya megkezdését – vélekedett a főigazgató.

Hangsúlyozta, hogy a társadalom tiszteli és elismeri azt az erőfeszítést, amelyet napi munkájuk során tesznek a tűzoltók. Nem véletlen, hogy a hivatás a foglalkozások elismertségi listájának élén szerepel – tette hozzá.

Továbbá, a társadalmi elismertség mellett biztos egzisztenciát is jelent – mondta Papp Károly.

Kapcsolódó Cikkek