2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Egyéb Debrecen

Újabb négy oviban lesz műfüves focipálya

Az Ispotály utcai, a Mesekert, a Szivárvány, valamint a Nagyerdei Óvodában épülhet új műfüves focipálya, így Debrecenben összesen nyolc óvodában lesz ilyen létesítmény.

Az MLSZ az Óvodai Pályaépítési Program keretében 2018-ban hirdetett pályázatot a megyei jogú városok önkormányzatai részére városonként négy-négy sportlétesítmény létrehozására. A pályázaton Debrecen önkormányzata sikeresen szerepelt. Az új pályák az eddigi ovi-foci pályáknál nagyobbak, úgynevezett grundméretűek (12×24 méter) lesznek, palánkkal és labdafogóval, valamint kétméteres szegéllyel körülkerítve. A létesítmények Debrecenben összesen bruttó 59 661 498 forintból valósulnak meg, melyhez az önkormányzat saját forrásból 10 százalékos önerőt, azaz közel bruttó hatmillió forintot biztosít.


A Nagyerdei Óvoda udvarán is hamarosan indulhat a beruházás, a focipálya helyét már kijelölték

– Városunkban jelenleg a Kemény Zsigmond utcai, a Pósa utcai, az Arany János és a Százszorszép Óvodában van műfüves focipálya. Debrecen olyan élhető város, amelynek önkormányzata nagy figyelmet fordít az egészségmegőrzés, az egészségfejlesztés népszerűsítésére és feltételeinek megteremtésére. Az óvodai sportolás fő célja pedig éppen az, hogy életre szólóan megszerettesse a gyerekekkel a testmozgást, az egészséges életmódot – hangsúlyozta a témában tartott sajtótájékoztatón Papp Viktor önkormányzati képviselő.

Kapcsolódó Cikkek