2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Dunaújváros

Újra forognak a kamerák

Közel két év kényszerpihenő után újra forgat a DSTV stábja. Az újrakezdésről és a tervekről Varga Richárd ügyvezető mesélt a Lokál Extrának.

Az új stábtagok lelkesen vágtak a közös munkába: Kölesdi Fanni szerkesztő és Surin Gergely vágó-operatőr

Két év telt el, mióta Gyöngyösi Péter – korábbi ügyvezető – vezetésével a komplett stáb úgy döntött, hogy máshol folytatják a munkát. A DSTV ezután tetszhalott állapotban várta, hogy igény mutatkozzon a korábbi munka folytatására.


– Nehéz időszak volt, de korábban is voltak nehezebb időszakok, valahogyan mindig sikerült átvészelni ezeket. A kollégák támogatása természetesen döntő érv volt a folytatás mellett, így utólag azt mondom, hogy megérte kitartani és szép jövő előtt áll a DS. Cégünk mindig is iránymutató volt, innovatív gondolkodók gyűjtőhelye, ennek köszönhető az a megtisztelő figyelem, amelyet az elmúlt néhány hónapban élvezünk. Ez természetesen motivál is bennünket – mondta el Varga Richárd ügyvezető.

– Természetesen a kritikákat is szívesen vesszük, sokat segítenek a fejlesztések irányának meghatározásánál. A DSTV idén 14 éves, ami önmagáért beszél. Ezalatt az idő alatt számtalan megálmodott irányunk talált követőre. Ez manapság sincs másként, gondolatainkat gyakran viszontlátjuk máshol is, és erre joggal lehetünk büszkék. Természetesen meghatározó az anyagi lehetőségek szűkössége, erre izgalmas kihívásként tekintünk. Az eszközeink fejlesztése is ilyen, ebben – vagy éppen a könyvelésben – az egyik legnagyobb számítástechnikai üzlet segít sokat. Velük például hamarosan ismeretterjesztő sorozat is indul – tette hozzá az ügyvezető.


A szakember a műsorstruktúráról is elárult részleteket, illetve elmondta, hogy ő maga mit tart fontosnak az újraindulásban.

Varga Richárd ügyvezető

– Korábbi magazinjaink, rovataink visszaállítása egy szép irány. Ilyen rovat volt a Kispad magazinban, amikor Morva Dávid próbált ki különböző sportokat – bár a jégkorongot éppen én nyertem meg. Ezt biztosan folytatjuk! Tervben van még gazdasági magazin is, sőt a közélet sem áll távol tőlünk. Hogy mindez milyen formában valósul meg, azt az idő eldönti. Az egyik legnehezebb feladat, hogy az elmúlt 14 év munkásságának megfeleljünk. A DSTV sok ezer elkészült anyagát és a korábbi városi tévé több száz órányi Beta-szalagját dolgozzuk fel napról napra. Hatalmas érték ez, amit még sok pénzzel sem lehetne egyik napról a másikra pótolni. Hogy a nagyérdemű mikor találkozhat ezekkel a felvételekkel, egyelőre még nem tudjuk megmondani. Annyit azonban elárulhatunk, hogy csodálatos anyagokat találunk a feldolgozás során, amit a nézőknek is látniuk kell, imádni fogják. Szerencsére nem hajt a tatár, nagy nyugalomban zajlik a mindennapi munka. Azt a rohanást és feszültséget, ami néhány éve jellemezte a szerkesztőséget, ma már nem tudom elképzelni. Elsősorban a nézői igények kielégítését és a tartalmi minőséget tartjuk szem előtt. Ha felhív a néző, hogy műszaki problémát észlel, vagy hogy megköszönjön egy anyagot, addig úgy hiszem, jó úton járunk – fogalmazott Varga Richárd.

Kapcsolódó Cikkek