EUR: 322,44 Ft
CHF: 287,24 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb XVI.kerület

Újra itt a nagy iskolaválasztó

Február 9-án már hetedik alkalommal rendezik meg a Corvin Művelődési Házban a kertvárosi iskolaválasztót. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján 600-800 látogató is megfordulhat a rendezvényen.

A szülők részletes tájékoztatást kapnak az iskolák életéről (Fotó: Máté Krisztián, a kép a tavalyi iskolaválasztónk készült)

Az országban az elsők között rendeztek kerületi iskolaválasztót a Kertvárosban. Az elmúlt években egyre nagyobb sikere van a rendezvények. Február 9-én 9.30-tól 13 állami fenntartású iskola mutatkozik be a gyerekeknek és szülőknek. Ez a nap ugyanis arról szól, hogy az iskolák megmutassák, mitől mások, miben különböznek a többitől. Mint megtudtuk, a gyerekeknek egész délelőtt játékos foglalkozásokat tartanak a tanárok, amivel az iskolák erősségeit, specialitását mutatják be. Eközben a felnőttek 9.30-tól kapnak tájékoztatást a beiskolázás gyakorlati tudnivalóiról, és a felmerülő kérdésekre is válaszolnak az iskolaigazgatók. A szülők tájékozódhatnak az intézmények sajátosságairól, gazdag pedagógiai, módszertani kínálatáról és a választási lehetőségekről. A személyes találkozás lehetősége, a kérdések és az arra kapott válaszok segíthetik a szülőket abban, hogy ne legyen olyan nehéz az iskolatáska. A rendezvény óriási népszerűségnek örvend, hiszen ilyenkor teljesen megtelik a ház gyerekekkel, gyakorlatilag egy gombostűt sem lehet leejteni.


Kapcsolódó Cikkek