2019. augusztus 20., kedd
István

Belföld

Újra tüntetett a Soros-lista

Náci megnyilvánulások ide, baloldali múlthamisítás oda, ismét a teljes ellenzéki pártpaletta összeállt tegnap, hogy az Állami Számvevőszék olyan döntései miatt tüntessenek, amelyek a Jobbik tiltott pártfinanszírozási gyakorlata, vagy a Momentum támogatás-elszámolása miatt születtek.

A Jobbiktól a Momentumig, vagyis a komplett Soros-lista balhézott tegnap az Állami Számvevőszék közelmúltban született döntései miatt. Mint ismeretes: az ÁSZ immár „visszaesőként elkövetett” tiltott pártfinanszírozás miatt a radikális „álnéppártot”, a Jobbikot összesen több mint 270 millió forintra büntette.


„A párt a kampánykiadásai forrásaként megjelölt bevételekből 52,1 millió forintot nem tudta számviteli bizonylattal alátámasztani, 84,3 millió forint esetében pedig a költségei forrásaként nem valós bevételeket jelölt meg” – állapította meg az ÁSZ vizsgálata.

Fekete-Győrék  rendes elszámolás helyett  tiltakoznak (képünk illusztráció) /Fotó: MTI

A Momentum esetében maga a Nolimpia-kampány óta érdemleges politikai eredményt nem produkáló, alig néhány százalékos támogatottságú pártocska pénzügyi ellenőrző bizottságának volt elnöke, Győrffy Zoltán erősítette meg az ÁSZ jelentésében foglaltakat. Hiszen miután a számvevőszék megállapította, hogy a Momentum nem tette átláthatóvá a kampánytámogatásra kapott 500 millió forint elköltéséről szóló elszámolását, Győrffy azzal adta be lemondását, hogy „Az elmúlt napok történései sajnos meggyőztek, hogy a Momentum vezetése nem érett egy teljes pénzügyi átvilágítására, a közelmúltban elkövetett hibákkal való szembenézésre és azok kijavítására”.


A jobbikosok még Gyurcsány DK-jával is összefognak, hogy elkerülhessék valahogy az ÁSZ-bírságot /Fotó: Jobbik

Mindezek ellenére mindkét párt: a Simicska Lajos oligarcha pénzét számolatlanul költő Jobbik, és a politikai zsebpénzét – a Figyelő korábban megszerzett dokumentumai szerint – „nem a pártérdek, hanem különböző családi és baráti érdekek mentén” elszóró Momentum hangoskodással, politikai nyomásgyakorlással igyekszik meggyőzni a közvéleményt arról, hogy nem ők azok, akik alkalmatlanság vagy erkölcstelenség miatt nem tudtak elszámolni a nekik demokratikus módon juttatott állami vagyonnal.

Páran megbénították a Lánchíd forgalmát

Bár a kormánypárti kritikusok szerint Magyarországon állandóan sérül a demokrácia, most a bíróság döntése értelmében mégis néhány ember miatt nem használhatták a fővárosiak tegnap a Lánchidat. A rendőrség ugyanis megtiltotta a hídra tegnap reggel 8 és este 10 óra közöttre (vagyis gyakorlatilag egész napra) tervezett, egyetlen ellenzéki párt által sem támogatott demonstrációt, de a bíróság megállapítása szerint „ez nem aránytalan forgalomkorlátozás, mert van másik híd is”. Bár a jogilag alátámasztható érvelést hozó bíró vélhetően nem tervezett arra közlekedni vasárnap, az, hogy néhány tucat ember jogosnak vélt felháborodásával megzavarja a belső kerületek forgalmát, ugyanúgy értékelhető lenne a gyülekezési joggal való visszaélésként is.

/Fotó: MTI/Bruzák Noémi

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Óriási az érdeklődés az augusztus 20-i programokon

    Rendkívüli események nélkül zajlanak az augusztus 20-ai rendezvények Budapesten, a programokra rekord számú látogatót várnak – közölte Kovács Zoltán államtitkár, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Magyar ízek utcájában tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

  • A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA űrszondát küld a Jupiter Európé nevű holdjára

    A NASA illetékesei megadták a hivatalos hozzájárulást ahhoz, hogy űrszondát küldjenek néhány év múlva a Jupiter Európé nevű holdjára, a jégkéreg borította holdat a lehető legnagyobb részletességgel akarják feltárni az amerikai űrkutatási hivatal tudósai.