EUR: 314,57 Ft
CHF: 278,89 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Belföld

Újságírókra támadt Sargentini

Judith Sargentinit, a Soros–Sargentini-jelentés íróját és a spekuláns első számú szövetségesét szerette volna megkérdezni az Origo arról, hogy mit gondol a hazai náci párt, a Jobbik és a baloldal összefogásáról. A politikus nemcsak megfutamodott, de agresszíven is viselkedett az újságírókkal.

Az Origo stábjára támadt Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő, Soros György első számú embere az Európai Parlamentben. Mikor megkérdezték a sajtónak kijelölt helyen, hogy mit gondol a baloldal és a Jobbik összeborulásáról, a politikus kiabálni kezdett, hogy nem kértek tőle engedélyt a kérdésekre. A Soros–Sargentini-jelentés készítője ezután még agresszívabb fokozatra kapcsolt megragadta és eltolta magától a riporter mikrofonját, és eltolta magától az operatőr kameráját is a nála lévő tabletjével.

Úgy tűnik a bevándorláspárti politikus asszony számára csupán addig fontos a sajtószabadság, amíg a saját nézeteit hangoztathatja, és kellemes kérdéseket kap a migránssimogató, liberális újságíróktól.


MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Eközben a másik Soros-bérenc brüsszeli politikusról, Frans Timmermansról kiderült, hogy nyomoznak ellene Romániában. Az Origo szerint a vádak alapján az európai bevándorláspártiak csúcsjelöltje meghamisíthatta az Európai Bizottság által készített, a román igazságszolgáltatás reformját nyomon követő 2018-as jelentést. A bűnlajstrom igen hosszú: bűnszervezet létrehozása, közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés, és hamis információk közlése.

Gulyás: Igaz a plakátkampány!

A napokban a kormány tájékoztató kampányt indított, Brüsszel bevándorláspárti terveiről, amiért az isiászáról ismert Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke ki is akadt.

MTI/Bruzák Noémi

A brüsszeli tervekről szóló kormányzati plakátkampány pontos és igaz állításokat tartalmaz – reagált Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki emlékeztetett: Juncker mindent megtett azért, hogy kizárassa a Fideszt a néppártból, és ezt most, a kampányidőszakban a nyilvánosság elé is tárta.

 

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek